Het rapport: corona krijgt Knack niet klein

Libero Dennis Deroey was dit seizoen een sleutelfiguur bij Knack.©KRISTOF VAN ACCOM BELGA
Libero Dennis Deroey was dit seizoen een sleutelfiguur bij Knack.©KRISTOF VAN ACCOM BELGA
Redactie KW

Trainer-coach Steven Vanmedegael haalde in zijn derde seizoen, en nadat de vorige campagne voortijdig stopgezet werd, als T1 zijn eerste titel en dubbelslag titel-beker. Knack kan met de spelersgroep én technische staf op een uitmuntend seizoen terugblikken en krijgt in het eindrapport 9/10.

Dennis Deroey 9/10

De 33-jarige libero, aan zijn tweede seizoen Knack toe, werkte een schitterend seizoen af. Zowel in de stats van de Euromillions Volley League als in de poulefase van de European Champions League haalt hij de allerhoogste score als libero. Die stabiliteit in receptie liet setter D’Hulst toe zijn aanvallers gevarieerd en verrassend aan het werk te zetten. Deroey onderschreef een nieuwe overeenkomst voor twee seizoenen.

Stijn D’Hulst 9/10

Na drie seizoenen haalde de sportieve cel de straks 30-jarige spelverdeler D’Hulst terug bij de Golden Boys. Na één seizoen Düren en twee bij de Italiaanse topper Civitanova bracht hij een pak ervaring mee. Al rap teerde de ploeg op de automatismen van weleer. Hij gaf Knack weer dat rappe en flitsende volleybal dat zelfs Modena verraste. In de nationale competitie werd hij tot beste spelverdeler uitgeroepen. Zijn contract loopt nog één seizoen door.

Matthijs Verhanneman 8,5/10

De 32-jarige receptie-hoek is al langer een boegbeeld bij Knack. Hij werkte weer een heel stabiel seizoen af en was in beslissende wedstrijdfasen outstanding. Als receptie/aanvaller bekleedt hij een tweede plek nationaal, Europees is hij derde beste scorer. Was in de Champions Final 4 even inactief met een buikspierblessure, maar stond er weer in de finalematchen. Tekende een nieuw contract van twee seizoenen.

Hendrik Tuerlinckx 8/10

Kapitein Hendrik Tuerlinckx, 33 jaar en aan zijn 13de seizoen Knack toe, acteerde een seizoen lang op hoog niveau. Hij staat dan ook nationaal tweede in de rangschikking van hoofdaanvallers achter Maaseik-speler Jolan Cox. Europees haalt hij een 13de plaats met een gemiddelde van 3,33 punten per set, is daarbij zesde beste aanvaller. Was vooral in de cruciale wedstrijdfasen het favoriete aanspeelpunt van D’Hulst. De kapitein verkast voor een nieuwe uitdaging naar Volley Haasrode Leuven.

Pieter Coolman 8/10

De middenman, die net geen 32 jaar is, was weer een onmisbare schakel in het Knack-collectief. Hij revalideerde perfect van een aanslepende blessure die hem vorig seizoen teisterde en werd nationaal uitgeroepen tot de beste middenspeler. Europees klasseerde hij zich met tien counterende bloks op de tiende stek van beste blokkers in de poulefase. Is nog in onderhandeling voor een verlengd verblijf volgend seizoen.

Andreas Fragkos 8/10

Receptie-hoekspeler Fragkos, 30 jaar, werkte zijn tweede seizoen af bij Knack en ontpopte zich nationaal tot de beste receptie/aanvaller. Europees haalt hij de vijfde stek als receptiespeler. Kreeg het na zijn coronabesmetting iets moeilijker weer op niveau te komen. Kreeg geen nieuwe overeenkomst meer aangeboden en keert terug naar Griekenland.

Jeugdproduct Mathijs Desmet ontpopte zich tot de seizoensrevelatie.©VDB / Bart Vandenbroucke foto Bart
Jeugdproduct Mathijs Desmet ontpopte zich tot de seizoensrevelatie.©VDB / Bart Vandenbroucke foto Bart

Mathijs Desmet 8/10

In zijn derde vol seizoen Knack ontpopte de 21-jarige Mathijs Desmet zich tot dé seizoensrevelatie. Kreeg van in het seizoenbegin geregeld speelgelegenheid, maar ontbolsterde Europees na zijn inbreng in het door Knack georganiseerde tornooi. Plaatste daarin een orgelpunt als topscorer met 23 punten in de 0-3-stuntzege bij Modena. Haalde Europees een tiende plaats als scorer en werd nationaal als zevende receptie-hoekspeler geklasseerd. Heeft nog een contract voor één seizoen.

Rune Fasteland 7,5/10

De 25-jarige Noor Rune Fasteland speelde zijn tot nu toe sterkste seizoen bij Knack, waar hij zijn eerste seizoenen als derde middenman fungeerde. Hij dwong een basisplaats af en klasseerde zich in de nationale ranglijst op de elfde plaats. Werkte een goed tot heel goed seizoen af. Heeft nog een contract van één seizoen.

Sander Depovere 7,5/10

De 26-jarige spelverdeler Sander Depovere groeide dit seizoen uit tot een belangrijke tactische schakel in het spelconcept van strateeg/coach Vanmedegael die naar het seizoenseinde toe omzeggens elke set en met succes een dubbele wissel doorvoerde. Die werd een belangrijk wapen, temeer Depovere serverend hoog scoorde. Heeft nog een contract van twee seizoenen.

Michiel Ahyi 7/10

Tweede opposite, de 22-jarige Michiel Ahyi, vormde de tweede component van die dubbele wissel. In zijn eerste seizoen Knack ontpopte de Nederlander zich tot een stevig alternatief voor Tuerlinckx. Hij kreeg ook steeds meer vertrouwen van de coach en heeft nog een grote progressiemarge. Zijn prestatie kan als goed bestempeld worden. Zijn overeenkomst loopt nog twee seizoenen door.

Stijn van Schie 6,5/10

De 26-jarige receptie-hoek kon zich geregeld laten opmerken. Zijn progressie werd naar het seizoenseinde toe geïllustreerd door een geregelde invalbeurt om het blok te versterken. Kan volgend seizoen in de hiërarchie een trapje hoger komen. Heeft nog een contract voor één seizoen.

George Huhmann 6,5/10

De middenspeler (23 jaar) kreeg in het seizoenbegin de voorkeur op Fasteland, maar kon zich blijkbaar niet doorzetten. Het Amerikaanse talent blijft wel een wissel op de toekomst. Zijn contract loopt nog één seizoen door.


Josse Devarrewaere werd in de loop van het seizoen als tweede libero aan de kern toegevoegd, maar trad te weinig aan voor een quotering. (RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier