Hermesser Lynn Blenckers is opgeroepen voor Oranje

Lynn Blenckers werd opgeroepen voor Oranje. © VDB
Redactie KW

Middenspeelster Lynn Blenckers (Hermes Oostende) komt voor op de longlist die bondscoach Jamie Morrison van de Nederlandse volleybalsters gepubliceerd heeft. Na de playoff-finales trekt ze naar het nationale trainingskamp.

Op de longlijst prijken dertig speelsters die deze zomer in aanmerking komen om geselecteerd te worden voor Oranje. Na afloop van de competitie melden zij zich op Papendal, waar de trainingen met het nationaal team plaatsvinden. De longlist van 30 speelsters wordt later teruggebracht naar een kleinere selectie.

“Dat is mooi! De bondscoach had me gebeld en zei me dat ik meteen na de competitie in België moet aansluiten. Ik krijg geen vakantie”, zegt Lynn Blenckers.

Oranje heeft een drukke zomer voor de boeg met respectievelijk vanaf 20 mei de Volleyball Nations League, het Olympisch kwalificatietoernooi, het Europees Kampioenschap en de World Cup.

Het is zes jaar geleden dat Lynn Blenckers voor Oranje opgeroepen werd. Toen nam ze aan winterse talententrainingen deel. “Daarna geraakte ik geblesseerd en hoorde ik nooit meer wat. Tot nu. In elk geval heb ik dit seizoen een hoger niveau bereikt. Ik zette zeker wel wat stappen, vooral in tegenaanval. Side-out was al goed. Serverend was ook wel goed. Blokkerend kan het nog steeds heel veel beter.”

Natuurlijk hoopt Blenckers dat ze de playoff-finales met Hermes nog een volle week mag rekken. Vanavond ontvangt Hermes Oostende om 20.30 uur in de sportarena Asterix Avo Beveren. De Waaslanders leiden met 0-2. Wie het eerste drie finales wint, is landskampioen.

(PR/ foto BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier