Hermes zeker van deelname play-offs na 3-2-zege tegen leider Limburg United

Maureen Van der Woude wordt afgeblokt door Lore Gilis. foto VDB / BART VANDENBROUCKE © Foto VDB
Redactie KW

Twee wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie is Hermes al zeker van deelname aan de play-offs. De twee punten die het bijkreeg na de 3-2-zege tegen leider Limburg United waren voldoende om VC Oudegem definitief achter zich te houden.

Leider Limburg United was de enige ploeg waar Oostende dit seizoen nog niet tegen kon winnen. Het begon dan ook geconcentreerd aan de partij.

Limburg had duidelijk nog de lange rit in de benen en kwam in de openingsset niet in het spel voor (25-17). Bij de herneming waren ze wel bij de les en zetten de kustdames voor het eerst op achtervolgen.

Moeilijke derde set

Bij 15-20 leek de set verloren. Uitblinkster Basia Zakoscielna dacht daar echter anders over en met een opslagreeks van tien stuks sloeg ze eigenhandig de set uit (25-20). De traditioneel moeilijke derde set begon Oostende nog evenwichtig (8-7).

Limburg duwde een eerste door en zette Oostende op 10-16. Opposit Gillis stuwde haar ploeg naar 16-22 maar kreeg dan de wind van voren. Het aandringen van Oostende kwam echter te laat want met het kleinste verschil werd de vierde set uit de brand gesleept (23-25).

Daarin kwamen de dames van coach De Veylder in alle linies een stapje tekort en met overduidelijke 11-25 stonden de bordjes terug in evenwicht. De beslissende tiebreak kende bij 10-7 een eerste echte breuklijn. Oostende liet zich niet meer verrassen en met een verdiende 15-11 was de zege een feit. Door het verlies van VDK Gent bij Asterix komen de dames een puntje dichterbij de derde plaats.

Landskampioen Asterix staat tweede en telt al zes punten meer. (JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier