Hermes wint één setje tegen Franse topper Mulhouse

© VDB
Redactie KW

Met 22-25, 25-16, 22-25 en 14-25 als setscores heeft Hermes Rekkenshop Oostende een 1-3-nederlaag geleden tegen de Franse topper Mulhouse.

Op de tweede dag van het internationale tornooi van Frasnes-Les-Anvaing moest Hermes Rekkenshop Oostende aan de bak tegen de Franse titelfavorieten uit Mulhouse. Vorig seizoen won deze club trouwens dit international tornooi.

Hermes heer en meester in tweede set

Opnieuw kwam Hermes goed uit de startblokken. Scores van Fanny Lafeber leidden tot een 8-4-voorsprong. De Franse coach vluchtte in een time-out. Dit resulteerde in beter Frans spel. Via 14-16 werd het 22-25 waarbij Carli Snyder de Hermes-receptie teisterde met haar sprongopslagen.

In set twee was Hermes plots heer en meester. De score klom via 8-2, 16-10 en 21-14 naar 25-16. Uit deze matchperiode bleek dat wanneer de puzzelstukjes in elkaar vallen, Hermes écht goed volleybal op de mat kan brengen.

Motor stokte

In een spannende derde deelbeurt trokken de Fransen het laken naar zich toe: 22-25. Maar in de vierde set stokte de Hermes-motor compleet. Niemand stond op om de drive weer in de ploeg te krijgen en dat resulteerde in een 14-25-setstand en een 1-3-eindresultaat. Bij de Fransen viel vooral de international Helena Cazaute op.

Indien Hermes Rekkenshop Oostende tegen de Zweedse kampioen Engelsholm wint, is een plaats in de troostingsfinale van dit internationaal tornooi nog mogelijk.

(P.R)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier