Hermes Volley Oostende ontvangen op het Oostendse stadhuis na bekerwinst

Redactie KW

Volleybalclub Hermes Oostende werd zaterdagmorgen ontvangen op het Oostendse stadhuis door schepen van sport Bart Plasschaert, vergezeld van schepen Björn Anseeuw en schepen Kurt Claeys.

De reden voor de ontvangst lag voor de hand: de Oostendse dames wonnen dit seizoen de Belgische beker. Hermes speelde voor het eerst sinds 31 jaar nog eens een finale van de beker. De laatste cupwinst dateert al van 36 jaar geleden. Hermes Oostende won in de bekerwedstrijd op zondag 10 februari van het Oost-Vlaamse Michelbeke met 1-3.

Hermes Oostende is momenteel competitieleider in de Liga A en dus nog steeds in de running voor de titel. Met drie punten voorsprong op eerste achtervolger Asterix AVO hebben de Oostendse dames alles in eigen handen. Voor Hermes Oostende kan het dus een absoluut topjaar worden als ze de dubbel pakken. “Een prestatie die we niet onopgemerkt konden laten voorbij gaan”, zegt schepen van sport, Bart Plasschaert.

Vanavond speelt Hermes om 20.30 uur tegen VC Oudergem in de Mister V. Arena. De laatste wedstrijd van het seizoen wordt gespeelt tegen Datovoc Tongeren, op zaterdag 9 maart om 20.30 uur, eveneens in de Mister V. Arena.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier