Hermes versterkt zijn playoff-plaats met zege in Charleroi

Maureen Van Der Woude speelde een knappe wedstrijd. © VDB

Een stevige 0-3-overwinning is het knappe antwoord van Hermes Oostende op de Europese nederlaag tegen Asterix.

Hermes Rekkenshop Oostende moest in Charleroi aantreden zonder de geblesseerde Lafeber (nog steeds out met hersenschudding) en Verbinnen (knieproblemen, uit voorzorg langs de kant) en startte dus met De Boeck op de opposite, Biebauw aan de pass. Receptie-hoekspeelsters waren Zakoscielna en Coolman, middenspeelsters van der Woude en Bland.

Hermes vatte furieus en met heel wat opslagdruk het duel aan. Via 5-8 leidden de bezoeksters met 10-16. Enkel De Valkeneer kon aanvallend voor wat weerwerk zorgen, maar ook zij miste precisie in receptie. Naar het einde van de set toe sputterde de Hermes-motor een beetje Dit hield de 23-25-setwinst niet tegen.

Set twee kende een gelijk verloop: 5-8 en 10-16. Vooral het puike werk van middenspeelsters van der Woude viel op. De thuisploeg kende een onmacht om tot scoren te komen. De Tant haalde opnieuw veel ballen van de grond en dat gaf de hoekspeelsters veel kansen. Een listige Coolman en een hard uithalende Zakoscielna werkten die gretig af. In set drie liep het nog vlotter voor Oostende: 3-8 en 9-16.