Hermes probleemloos en zonder setverlies naar achtste finales Challenge Cup

Hermest Oostende heeft zich probleemloos kunnen plaatsen voor de achtste finales van de Challenge Cup. Net als daags voordien won het met 3-0 cijfers.

Met deze overwinning plaats Hermes zich voor de volgende ronde van de Challenge Cup. Daarin treft het een Turkse ploeg. © Foto VDB

De ploeg van coach Deveylder had maar twee sets meer nodig om hun kwalificatie veilig te stellen. Het begon dan ook furieus aan de wedstrijd en maakte aan hun opponent meteen duidelijk wat de ambities waren. Na de korte verkenningsronde stootte het via opslagen van Coolman en Biebauw door naar een 16-6 tussenstand. Opposit Verbinnen deed ook haar duit in het zakje en met enkele gekruiste smashes kwam Oostende vlotjes op setbal (24-11). Die kreeg het van de scheidsrechter cadeau na het bestraffen van een voetfout van de bezoekende nummer elf Kazimova (25-11).

De tweede set ging Oostende nog een versnelling hoger spelen. Baku kwam eventjes opzetten, maar werd door Coolman en co op veilige afstand gehouden. Via 16-9 ging het over 21-10 naar 24-12. De setbal afmaken leek nog de moeilijkste opdracht. Baku redde toe vier keer toe maar sloeg bij de opslag van de vijfde zelf de bal foutief het net in (25-16). Voor Oostende was de kwalificatie dan al een feit.

Overbodige derde set

In de verplichtte derde set ging het spelniveau iets naar beneden. Oostende maakte enkele afwerkingsfoutjes en liet op die manier de bezoekers voor de eerste keer in de wedstrijd leiden (4-7). Fanny Lafeber zette met een opslagreeks de scheve situatie recht (12-8). Coach Deveylder koos om veelvuldig te roteren. Megan Vanden Berghe en Celine Platteeuw kwamen het terrein op en zagen via een stevige afwerkende Lise De Valkeneer het verschil naar 23-16 oplopen. Bij 24-17 pruttelde Baku nog een keer tegen. De setbal werd voor de derde keer op rij door de bezoekers met een persoonlijke fout weggeven (25-18). Een mooie en verdiende kwalificatie voor Hermes dat de volgende ronde tegen een Turkse ploeg zal uitkomen.

Hermes Oostende 3

Azerrail Baku (AZE) 0

Setstanden: 25-11, 25-16, 25-18

(JL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.