Hermes Oostende zonder topspeelster kansloos tegen Kieldrecht

De poging Freya Deleu wordt afgeblokt door Nathalie Lemmens en Celine Van Gestel. © VDB
Redactie KW

Hermes Oostende had zonder Ester Hullegie tegen landskampioen Kieldrecht weinig in de pap te brokken. Het verloor kansloos met 0-3. Coach Vande Broeck van Kieldrecht spaarde vier van zijn sterkhouders. Oostende moet dus veel beter presteren wil het van die achtste plaats weggeraken.

Regerend kampioen Kieldrecht startte met heel wat sterkhouders op de bank maar kon toch vrij vlot 1-3 uitlopen. Hermes herpakte zich en kwam terug langszij via een mooi blok van Elise Van Sas. Het spel verliep nog niet echt vlot. Strumilo duwde de bezoekers terug in leidende hoek. Een opstellingsfout van Oostende en heel wat stevige, onhoudbare opslagen van de 1m93 grote van Avermaet zorgde voor de grootste kloof (6-13). Freya Deleu kon eindelijk de ban breken en tegenscoren. Niet voor lang echter want via LisaVan De Vonder, zus van ex-Hermesspeelster Lore, ging het naar 8-17. Middenspeelster Tania Schatow blokte twee keer mooi af zodat de kloof terug wat milderde. Drie bezoekende foutjes op rij brachten terug wat animo (13-17). Ook een time-out bracht niet echt de kentering. Kieldrecht ging twee maal in rotatiefout zodat de thuisploeg de aansluiting nabij was (15-17). Een nieuw blok van Schatow gaf de hoop nog een extra boost. Die werd door de ingevallen topper Jasmien Biebauw door vier opslagen op rij teniet gedaan (16-22). Birthe Wittock scoorde met een leep balletje, maar de daaropvolgende opslag van Lara Nagels viel in het net. De setbal was … terug een rotatiefout van Hermes (17-25).

Set twee

Ook in de tweede set ging de beginfase naar de bezoekers. Bij 0-4 greep coach Lozie al naar een eerste time out. Bij 0-5 kreeg Hermes het eerste punt via een bezoekende opslagfout. Een frommelbal waarop iedereen zich verkeek en opnieuw een stevige Schatow aan het net zorgde voor de aansluiting (4-5). Freya Deleu kon via een opslagreeks Oostende voor het eerst op voorsprong plaatsen (7-5). Lara Nagels zorgde met een geplaatste opslag voor de grootste kloof (9-6). Julie De Beule deed er met een smash-blok buiten nog een scheptje bovenop (12-7). Tijd voor Kieldrecht om terug een duwtje op het gaspedaal bij te geven. Enkele ogenblikken later stond het al 12-11. Een lange rally lag aan de basis van de gelijkmaker (13-13). De bezoekers ging op en over Oostende en snelden vlotjes naar 13-16. Bij 15-20 zakte de Oostendse moed in de schoenen. Een nieuwe rotatiefout en een blok van Lemmens gaven de beslissing (15-22). Een stevige smash van Strumilo gaf de doodsteek.

Set drie

In de derde set kwam er terug wat regelmaat bij de thuisploeg. Tot 6-8 volgde het vlot. Eventjes leek het erop dat de wedstrijd toch in mineur ging eindigen. Nathalie Lemmens zorgde met een opslagreeks voor 10-15. Een blok van Lara Nagels gaf terug wat energie (12-15). Celine Van Gestel sloeg stevig op naar 12-21. Oostende kreeg nog een opflakkering (15-21) maar meteen werd Stromilu gecounterd. Lemmens was goed voor 15-23. Het mooiste punt zat hem in de staart toen libero Detant de bal ver van aan de kant van Hermes alsnog terugbracht. De tweede matchbal was de goeie. Een smash van Herbots ging via het blok buiten (17-25).

Hermes Oostende – Asterix Kieldrecht 0-3

Setstanden: 17-25, 15-25, 17-25

(JLO – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier