Hermes Oostende, zonder Hullegie, verliest met 3-0 bij VC Oudegem

De dames van Hermes Oostende zijn er niet in geslaagd om bij VC Oudegem punten te pakken. Zonder opposit Esther Hullegie, dat in Zwitserland op training haar hand brak , leverde de ploeg toch een stevige prestatie. Het kreeg echter geen loon naar werken.

Zonder Hullege werd de opstelling wat door elkaar gegooid. De eerste set was dit natuurlijk nog wat wennen. Oostende vond het juiste ritme niet en kon de thuisploeg niet volgen. De set werd zwaar verloren met 25-16. In de tweede set liep het ineens wel goed. Oostende duwde de thuisploeg op een achterstand en kwam zelfs geregeld voor. Op het einde was het verschil drie punten. Bij 21-24 slaan ze duidelijk de bal buiten. Iedereen had het gezien met uitzindering van de scheidsrechter. Oostende kreeg een slag en verloren alsnog de set met 26-24. Ook de derde set konden we met stevig volleybal de thuisploeg constant op een zespuntenkloof zetten. Naar het einde van de set slopen de foutjes terug in het spel. VC Oudegem kwam bij 23-23 gelijk en won uiteindelijk op ervaring. Door deze nieuwe nederlaag komt Oostende op de achtste plaats te staan. Pas op 17 januari spelen ze terug hun eerste wedstrijd. Dan komt Kieldrecht op bezoek. (JLO)