Hermes Oostende ziet Lara Nagels naar reeksgenoot VC Oudegem verhuizen

Redactie KW

De 19-jarige spelverdeelster speelde nog nooit voor een andere club dan Hermes, maar besliste nu toch om de uitdaging aan te gaan.

Hermes is bezig aan een goed seizoen en staat op de vierde plaats in Liga A. Het team beschikt bovendien maar over één spelverdeelster, de 19-jarige Oostendse Lara Nagels. Zij gaat volgend seizoen aan de slag bij VC Oudegem, dat momenteel tweede staat in de competitie.

“Een eer dat ze me vroegen”

“Ik heb vorig weekend beslist en teken donderdag bij Oudegem”, bevestigt Lara. “De voornaamste reden is dat er in Oudegem veel meer getraind wordt, namelijk 20 uur per week, waardoor ik hoop veel vooruitgang te maken. Na 15 jaar bij Hermes is het misschien wel goed om iets anders te proberen, al wordt het natuurlijk wennen. Oudegem behoort elk jaar tot de top en staat nu tweede, het is dus wel een eer dat ze me vroegen. Enkel de combinatie met mijn studies revalidatiewetenschappen en kinesitherapie zorgde voor wat twijfel, maar ik heb er vertrouwen in dat het zal lukken.”

Broer niet langer in Liga A

Niet alleen Lara, maar ook haar oudere broer Jelle Nagels (28) kiest voor een transfer. Jelle is als libero een vaste waarde bij VDK Gent in Liga A, maar verhuisde recent naar Vichte. Hij wil volgend seizoen dichter bij huis spelen en mikt op een ploeg met minder trainingsuren.

(AD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.