Hermes Oostende zet in derby probleemloos Lendelede opzij (3-0)

Jasmien Biebauw van Hermes oostende was een van de sterkere serveersters © VDB
Redactie KW

De dames van Hermes Oostende pakten tegen Lendelede vlot hun vierde competitiezege van het seizoen. Daardoor blijven ze op een mooie gedeelde derde plaats op één puntje van het leidersduo Asterix- Zoersel.

Een duidelijk sterker Oostende had iets meer dan een uur nodig om Lendelede punteloos huiswaarts te sturen. Vooral de opslagdruk waarmee het voor de dag kwam, zaaide bij de bezoekers heel wat paniek.

Biebauw, Blenckers en De Valkeneers waren de beste serveersters. Hermes domineerde en liet in alle drie de sets systematisch uit. Bij de technische time-out was de kloof reeds geslagen. Verder dan twee keer 15 en één keer 14 punten kwam het echter niet.

Coach Deveylder koos ervoor om heel wat te roteren. Zeker met de belangrijke wedstrijd van donderdag in het achterhoofd wilde hij iedereen de kans geven om warm te draaien. Lendelede blijft met één zege uit vijf wedstrijden op de voorlaatste plaats geparkeerd. Het telt drie punten meer dan rode lantaarn Farciennes.

Donderdagavond spelen ze terug in de eigen Mister ‘V’ Arena hun kwartfinale voor de Beker. Tegenstander is VDK Gent dat momenteel vijfde staat.

(JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier