Hermes Oostende wordt derde na zege tegen VC Oudegem

Hermes Oostende heeft haar campagne op een schitterende manier afgesloten.

De afsluiter van het seizoen werd er eentje van echt topvolley. Veel volk, een goede ambiance en twee ploegen dat er voluit voor gingen. Hermes nam een stevige start en gaf de bezoekers meteen een mentale tik (8-1). De opslagdruk rendeerde tot 11-4. VC Oudegem bracht via Jolien Wittock wat tegendruk (14-9). Middenspeelster Tania Schatow speelde sterk en bracht de score op 20-15. Lara Nagels scoorde een ace (23-16) en opposit Paulien Neyt maakte de eerste set met 25-19 af.

Mooie rally’s

In de tweede set waren de bezoekers aanvankelijk aan de macht. Via 1-5 spurtte het door naar 7-11 en 11-16. Beide ploegen bezondigden zich aan heel wat opslagmissers. Oostende knaagde via Schatow (15-17) en een mooie wegleggertje van libero Margot Voets aan de achterstand. Bij 19-19 ging de thuisploeg tweemaal in de fout. Een ace van Lorena Cianci bracht hen op setpunt (21-24). Het eerste was meteen het goeie want met een krachtige smash maakte VC Oudegem gelijk 1-1.

Oostende had het begrepen en toonde in de openingsmomenten van de derde set dat het karakter heeft. Via Tania Schatow pakte het een vierpuntenkloof (6-2). Fien Callens scoorde met een slimme tip dat blok en buiten ging (8-3). Een lange rally met ex-Hermesspeelster Jutta Van de Vyver bracht de score op 9-4. Iris Vandewiele zette een kill block voor 11-4. De mooie rally’s volgden elkaar nu in sneltempo op. Paulien Neyt scoorde met een schitterend blok 13-5. De Oostendse verdediging was een doorn in het oog van de bezoekers. Wat ze ook probeerden, de bal kwam altijd terug. Een harde smash van opnieuw Schatow zorgde voor de comfortabele voorsprong. Bij 24-12 maakte Paulien Neyt het met een gelukje af (25-14).

Spanning troef

De vierde set begon als een dubbeltje op zijn kant. Beide ploegen lieten zich in de beginfase niet los. Via 2-2 ging het over 4-4 en 6-6 naar 10-10. Iris Vandewiele zette met een block de score op 11-10. Een misser van Ruysschaert bracht de bezoekers 11-13 voor. Callens sloeg buiten voor 12-14. Schatow bleef mokerslagen uitdelen en een ace van Callens bracht de score opnieuw in evenwicht (14-14). Een rally van meer dan vijftien slagen ging richting kustploeg (16-15). De bezoekers leken de kluts kwijt, want via een opstellingsfout werd het 18-15. Vandewiel sloeg nog maar een block buiten en bracht de score op 19-17. Paulien Neyt bleef sterk in blok en bij 20-18 kreeg de kustploeg de kans om voorgoed weg te lopen. Vandewiele met een smash in de draai stuwde het feest al op gang (21-18). Bij 22-20 kwamen de bezoekers op hun sokken terug. Paulien Neyt sloeg door het blok heen, maar Iris Vandewiele sloeg haar opslag in het net (23-21). Fien Callens sloeg met een schitterende smash alle twijfels weg. De eerste matchbal viel nog letterlijk op ondertekende, maar bij de tweede werd door de afscheidnemende Yana De Leeuw subtiel achter het net gelegd. Op hetzelfde moment verloor VDK Gent bij Charleroi zodat Oostende als derde de competitie afsluit.