Hermes Oostende wipt VDK Gent met 3-1 uit de Beker

Lynn Blenckers en Lise De Valkeneer speelden een prima partij. © Bart
Redactie KW

Met de uitschakeling van VDK Gent is de eerste moeilijke klip richting finale alvast overwonnen. In de halve finales wacht echter Zoersel, dat eerder verrassend Asterix Kieldrecht uitschakelde.

Hermes Oostende, zonder Verbinnen en De Tant, was van meet af aan bij de les en domineerde Gent dan ook op zowat alle spelonderdelen. Afwerkers van dienst waren middenspeelster Blenckers en ex-Gentenaar Lise De Valkeneer. Door hun stevige afwerking liep Oostende dan ook meteen vlot weg tot 21-16. Bezoekster Reynders liet echter niet begaan en bracht Gent terug tot 24-24. Hermes had finaal enkele setballen nodig om als eerste de set te pakken. De vierde setbal was echter de goeie (27-25).

Tweede set

Ook in de tweede set gingen de groen-gele dames op hun elan door. Sophie Van Acker zette Oostende met een opslagreeks op rozen (9-6). Slordige recepties en enkele stevige blocks lieten Gent counteren en zonder echt te moeten duwen kwam het toch even voorop (11-16). De Valkeneer herpakte zich en werkte de ene na de andere smash gevarieerd af. Ze schonk Hermes de set met 25-22.

Derde set

In de derde set draaide het spelbeeld om. Oostende begon de foutjes op te stapelen en kon even geen vuist meer maken. Met oa een opslagreeks van Maertens pakte Gent met overtuigende 18-25 de aansluiting.

Vierde set

De vierde set ging gelijk op tot 9-9. Blenckers stuwde Hermes met oa drie kill-blocks naar 25-17 en de verdiende 3-1 zege.

(JLO – foto Bart)

Setstanden: 27-25, 25-22, 18-25, 25-17

OOSTENDE: Biebauw 6, Blenckers 15, De Valkeneer 17(De winne), Coolman 9, Van Acker 5, De Boeck 14 (Lafeber 4), libero: Vanden Berghe

GENT: De Quick 3 , Stragier 9 (Neyt P.), Catry 11, Reinders 12, Maertens 9, Vandewiele 17

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier