Hermes Oostende wint vriendschappelijke wedstrijd tegen Charleroi

Baasdam trok Hermes Oostende in de derde set over de streep.© foto VDB
Baasdam trok Hermes Oostende in de derde set over de streep.© foto VDB
Redactie KW

Tussen de verloren kwartfinale in de beker en de aanvang van de nieuwe competitie won Hermes Rekkenshop Oostende thuis een vriendschappelijke wedstrijd met 3-2 tegen Charleroi.

Hermes speelde de eerste set heel matig met beperkt aanvallend rendement. Ook receptioneel was het onvoldoende. Het lichtpunt kwam van Céline Jacquemyn met een mooie opslagreeks.

Aan de overkant was ex-Hermesser Lise De Valkeneer onhoudbaar. Charleroi won die openingsset met 19-25. In de tweede set tapte Hermes uit een ander vaatje, maar het maakte het zichzelf nog heel moeilijk door niet minder dan zes servicefouten in die ene set te laten noteren. Het aanvallend rendement ging met 10% omhoog en ook blokkerend kon Hermes het verschil maken, onder meer door drie kill-blocks van Zwaanswijk.

Libero Vanden Berghe nam haar verantwoordelijkheid in receptie, maar kon ook enkele aanvallen mooi redden. Ondanks het toch nog steeds hoge foutenpercentage haalde Hermes de set met 25-23 binnen. Ook set drie was ongemeen spannend waarbij Hermes zelfs vier setballen redde op serve van Zakoscielna bij 20-24. Hermes bleef doorgaan en een zwaar uithalende Baasdam trok Hermes over de streep: 26-24.

Experimenteren met alternatieven

Vanaf de vierde set begonnen beide coaches te experimenteren met alternatieven. Dit lukte iets beter aan de kant van de Karolo’s zodat zij de set konden binnenrijven met 21-25. In de beslissende set keek Hermes tegen een 4-8 achterstand aan. Beide coaches Devos en Piraux roteerden ook vlot. Misojcic vond het allemaal welletjes en maakte met drie kill blocks én drie aanvallende punten het verschil. Setstanden: 19-25, 25-23, 26-24, 21-25 en 15-12.

Al bij al een wisselvallige prestatie van Hermes dat toch nog steeds ritme en constante mist. Hoopgevend waren de steeds stabieler wordende recepties gedurende het spel en de elf kill blocks (tegenover vijf bij Charleroi). Werkpunt blijven de directe fouten in serve (18 stuks) en aanval.

(P.R. / foto BVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.