Hermes Oostende wint voor tweede keer op rij Beker van België

Hermes Oostende heeft met 2-3 de volleyfinale van Asterix Avo Beveren gewonnen.

© (Foto VDB)

Voor een recordopkomst bij een vrouwenwedstrijd begon de kustploeg begon met zware opslagdruk en via Biebauw en Coolman liepen ze van hun tegenstander weg naar 2-7. Marlies Janssens acete haar ploeg opnieuw in de wedstijd (7-8), maar na een reeks discussiegevallen en challengers geraakte het ritme uit de match. Angie Bland toonde haar ervaring en Asterix ging zowel in receptie als aan het blok in de fout. Het resulteerde in een duidelijk 14-22 en via uitblinkster Nina Coolman in eerste setwinst.

Het duurde tot 11-15 in de tweede set vooraleer Asterix eindelijk op niveau begon te acteren, o.a. via een opslagreeks van Clerkx naar 14-15. Ondanks weerwerk van Verbinnen en Bland, maakte Boonstra er 18-17 van na meer opslagdruk via Van Avermaet. Boonstra en aanvoerster D’Hondt brachten hun ploeg naar 23-18 en daarmee geraakte de stand gelijk bij het vierde setpunt.

Maar de derde set verliep dan weer helemaal in het voordeel van Hermes, dat uitpakte met sterk opslagwerk via Biebauw, een slimme Coolman en vooral een haast ondoordringbaar blok, waar Asterix zich de tanden op stuk beet (8-16). Van Avermaet en Stragier deden nog een schuchtere poging, maar toen was het kalf al lang verdronken.

En zoals dat de laatste matchen klassiek was, ging het ook nu weer naar een vijfde set, als Stragier en D’Hondt vele Oostendse foutjes afdwingen (13-7), terwijl ook het Asterix-blok opnieuw Verbinnen en Coolman afblokt. Janssens, Stragier en Van Avermaet zorgen voor een duidelijke 25-14 stand.

Klassieke vijfsetter met de klassieke winnaar? Ik denk het niet zegden ze bij Hermes, dat via Coolman (uitblinkster met 28 punten) een eerste kloofje slaat. Oostende bespeelt de lijntjes van het terrein en daartegen is de Asterix-receptie niet opgewassen. Een zevende keer gaat de beker naar Oostende. Voor het tweede jaar op rij.

Setstanden: 20-25, 25-21, 16-25, 25-14, 13-15.

ASTERIX: Janssens 17, Clerkx 2, Boonstra 17, Van Avermaet 13, Van de Vyver 2, Stragier 9, libero Valkenborg. Kwamen in: D’Hondt 10, Van Geertruyden, Deckers, Rampelberg,

OOSTENDE: Biebauw 7, Coolman 28, Zakoscielna 11, Van der Woude 9, Verbinnen 14, Bland 10, libero: De Tant. Kwamen in: Lafeber, Van Acker 1, Dewulf.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.