Hermes Oostende wint vlot het tornooi van Antwerpen

Voor het tornooi in Antwerpen bracht Hermes Oostende een bezoek aan de gebouwen van naamsponsor Rekkenshop. © PR
Redactie KW

In de originele planning van de seizoensvoorbereiding kende Hermes nu een team-weekend met tornooi in Nederland. Door de sterkte van de coronapandemie hebben de groen-gelen dit vervangen door een tornooi in Antwerpen tegen Gent en Antwerpen.

‘s Voormiddags waren de Hermes Ladies bij naamsponsor Rekkenshop voor een fotoshoot en een spaghetti. Hermes zette ook een traditie verder: na een spaghetti bij de sponsor wonnen de groen-gelen hun wedstrijd gewonnen. Hermes presteerde dit ook al de voorbije twee bekerfinales.

Tegen Antwerpen vatte Hermes de match aan met Zwaanswijk, Baasdam, De Leeuw, Misojcic, Gesquiere en Zakoscielna. Libero was Vanden Berghe.

Na de eerder gemakkelijke overwinning op Antwerpen tijdens de eerste oefenwedstrijd in de eigen mister V-Arena tapte Antwerpen dit weekeinde uit een totaal ander vaatje. Hermes startte het best met 16-21 maar liet Antwerpen langszij komen en moest zelfs tweemaal een setbal wegwerken om finaal de eerste set binnen te halen bij 28-30.

Set twee was al even spannend met een 27-25-resultaat als gevolg. Ditmaal keerde Hermes terug maar greep Antwerpen de setwinst. Set drie verliep iets makkelijker voor Hermes, ook omdat Antwerpen begon te roteren. Hermes won deze set met 17-25 en dus de match met 1-2.

Hoogtepunten uit deze wedstrijd waren de vier kill-blocks van Amber Gesquiere die samen met De Leeuw ook het dreigendste was vanop de opslaglijn.

Na drie lange sets hoefde Hermes niet te lang opwarmen want de kustploeg mocht meteen beginnen aan de tweede wedstrijd, ditmaal met VDK Gent als tegenstander.

De Hermes-basis bestond uit Zwaanswijk, Baasdam, De Leeuw, Jacquemyn, Misojcic en Zakoscielna. Zakoscielna werd nog tijdens de eerste set door Nobel vervangen maar zekwam in set 3 terug in de plaats van Zwaanswijk. Ook De Wulf, Vandewalle en Lafeber kregen nog speelkansen.

Set 1 leidde Hermes bij 12-16 onder meer door een opslagserie van De Leeuw die in Baasdam ook een vlot scorende speelster vond (6 op 11). Finaal kon Gent overnemen en winnen bij 21-25.

Set 2 was dan weer voor Hermes waar opnieuw De Leeuw (8 serves) de tegenstand teisterde vanop de opslaglijn en de Gent-receptie in gebreke zag gaan. Baasdam bleef zwaar uithalen met zeven punten in deze set en ze werd goed geassisteerd door Misojcic. Hermes pakte dan ook de set met 20-25.

Als Hermes set 3 pakte, was het meteen zeker van tornooiwinst. Toch besloot coach Devos nog te roteren en dat bleek een goede keuze. Lisa Nobel speelde al mee vanaf set 1 maar begon meer en meer haar stempel op de wedstrijd te drukken met scores vanop de hoek. Ook receptioneel speelde Lisa Nobel de perfecte set. Hermes dacht de set binnen te halen bij 23-24 maar een netfout gooide roet in het eten. Via een ace van Misojcic wonnen de groengelen toch de set (24-26), de wedstrijd (1-2) en het tornooi.

“Hermes presteert week na week beter en vooral de breed inzetbare kern valt op. In het tornooi van Antwerpen kon Hermes op veel posities wisselen zonder aan kwaliteit in te boeten. Dit is een absolute troefkaart waarmee we binnenkort de competitie aanvatten”, merkte sportief manager Lieven Louagie op.

Voor de volledigheid: Gent won achteraf nog met 2-1 van Antwerpen.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier