Hermes Oostende wint vijf sets tegen reeksgenoot Tchalou

Hermes Oostende won zaterdag een oefenmatch in het Henegouwse Tchalou. © PR
Redactie KW

Als alternatief voor het tornooi in Nijmegen speelde Hermes Oostende zonder kapitein Yana De Leeuw vijf sets tegen reeksgenoot Tchalou

Tegen Tchalou dat volop experimenteerde en nooit op zijn sterkst aantrad, onder meer door een blessure van hun Poolse opposite Aleksandra Omelaniuk, kon Hermes Rekkenshop Oostende na een spannende openingsset tijdens de tweede en derde set eenvoudig de maat nemen: 25-27, 17-25, 12-25. Daarna, in de “extra time”, wonnen de groen-gelen twee deelbeurten met het kleinste verschil: 24-26 en 11-15.

Joni Vandewalle dirigeerde haar team vijf sets in afwezighed van Yana De Leeuw. De kapiteine vierde immers de eerste communie van haar zoontje. Vandewalle kon voornamelijk Milica Misojcic verschillende malen goed in stelling brengen. “Mili” scoorde ook vlot vanop de servicelijn. Met zestien aces imponeerde Hermes verscheidene keren aan die servicelijn. Maar daar lieten de groen-gelen ook een paar missers teveel liet optekenen.

Het begint meer en meer op te vallen dat de vele trainingsarbeid bij Hermes tot automatismen begint te leiden. De Hermes-defensie kon al verscheidene ballen meer recupereren dan de voorbije weken. Ook aanvallend wordt het steeds beter met daarbij als exponent Basia Zakoscielna die topscoorster werd met tien winnende smashes. Iedereen kreeg trouwens veel speelgelegenheid van coach Koen Devos die alleen setter Joni Vandewalle niet wisselde.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.