Hermes Oostende wint oefenmatch bij reeksgenoot Michelbeke

Hermes Oostende, in gele outfits, won vier van de zes sets in en tegen Michelbeke.© PR
Hermes Oostende, in gele outfits, won vier van de zes sets in en tegen Michelbeke.© PR
Redactie KW

In de voorbereiding op zijn eerste seizoenswedstrijd met inzet, namelijk de kwartfinale van de beker van België op 9 januari op Tchalou, heeft Hermes Rekkenshop een oefenmatch bij reeksgenoot Michelbeke gewonnen met 2-4.

Hermes Rekkenshop Oostende kon op volle sterkte aantreden aangezien alle afgenomen COVID-19-testen de dagen voordien negatief waren en de groen-gelen geen blessures kenden.

Onder impuls van een aanvallend sterke Basia Zakoscielna en Merle Baasdam haalde Hermes gedirigeerd door Yana De Leeuw de eerste twee sets vlot binnen met 20-25 en 19-25.

In set 3 deed ook Loladina Zwaanswijk meer dan haar duit in het zakje waarbij een aantal kill-blocks lukte. Hermes leidde bij 16-21 maar liet dan de teugels wat vieren en kreeg alsnog het deksel op de neus bij 26-24. In de vierde deelbeurt was Hermes weer bij de les. De groen-gelen haalden deze set binnen met 18-25. Hermes won de oefenmatch dus met 1-3. Daarna speelden beide teams twee bijkomende sets waarbij Michelbeke de eerste won en Hermes de tweede set won.

Er was een heel positieve evolutie te zien tegenover de wedstrijd van vorige week. Weliswaar ligt het aantal opslagmissers te hoog: 24 opslagmissers tegenover tien aces.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.