Hermes Oostende viert 50ste verjaardag en koninklijke titel met galadag

De A-kern van Hermes Oostende. © RB
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Vanaf 11.30 uur zondagmiddag werden de festiviteiten opgestart in het Oostendse Thermae Palace.

Hermes Oostende passeerde de kaap van de 50 jaar en vroeg bijgevolg de koninklijke titel aan. Wie de website van de club erop nakijkt, komt echter tot een opvallende vaststelling. De kustploeg viert dit jaar haar 50ste verjaardag, maar in het tabblad historiek staat te lezen dat de club al in 1962 opgericht werd. Geen 50, maar 53 jaar dus? Sterker nog: het stamnummer 116 bestaat al sinds 1955, toen de club met een herenploeg begon. De succesvolle damesploeg zag het levenslicht dus in 1962 en pas later begon de herenclub opnieuw onder het eigen stamnummer 1009.

“Een beetje vertraging”

“Het klopt dat we met een beetje vertraging zitten”, gaf voorzitter Philippe Develter eerder al toe in De Zeewacht. “In het verleden zijn we er gewoon niet aan toegekomen om deze verjaardag in de verf te zetten. Eigenlijk had het eerder al moeten gebeuren, maar pas nu vonden we met enkele nieuwe mensen de courage om erin te vliegen.” De bijhorende koninklijke titel is ook nog niet officieel binnen, maar Hermes bracht wel al alle documenten in orde en wou het feest niet langer uitstellen.

Demonstratie beachvolleybal op het strand

Bijgevolg besloot Hermes op zondag 20 september een heuse galadag te organiseren, die om 11.30 uur gestart werd met een verwelkomingsaperitief en een ‘koninklijk buffet’ met ruim 230 aanwezige sympathisanten. Vanaf 14.30 uur staat er een dessertbuffet op het programma, gevolgd door een voorstelling van de verschillende teams bij Hermes in het seizoen 2015-2016. Als de weergoden meewerken, is er om 16 uur ook een demonstratie beachvolleybal op het strand voor Thermae Palace.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier