Hermes Oostende verviervoudigt zijn puntenaantal in Michelbeke

In Michelbeke heeft Hermes Rekkenshop Oostende zijn eerste competitiezege behaald. De groen-gelen wonnen met 1-3 na een fantastische openingsset.

Milica Misojcic had ook haar aandeel in de winst.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Milica Misojcic had ook haar aandeel in de winst.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB

Hermes Rekkenshop Oostende flitste het best uit de startblokken tijdens de initiële set. Via 4-8, 8-16 en 9-21 haalden de groen-gelen vlot de set bij 11-25 binnen. Vooral goed serveer- en blokwerk kleurden die periode.

Punten verviervoudigd

In de tweede set tapten zowel Michelbeke als Hermes uit een ander vaatje. Michelbeke begon beter te serveren. Hermes vergat te serveren en ging receptioneel onderuit. De hele set holden de Oostendenaars achter de feiten aan. Op het einde kwam Hermes nog een beetje terug. Ze knaagden aan de 10-21-achterstand tot 16-25. Set drie bevatte gevechtsvolleybal met teveel servicefouten bij Hermes Oostende om vlot afstand te kunnen nemen. Lisa Nobel speelde een goede wedstrijd. De Nederlandse hield Hermes in de set en in de wedstrijd. Uiteindelijk pakten de Rekkenshop-girls die set bij 24-26.

De vierde set was een nek-aan-nek race tot 13-16. De service-druk kwam weer goed door Céline Jacquemyn die tegen haar ex-club voor een serietje kon zorgen. Ook Milica Misojcic deed hetzelfde tegen haar ex-ploeg. Megan Vandenberghe veegde een paar ballen van de vloer die Merle Baasdam en Lisa Nobel konden afronden. Uiteindelijk werd het 20-25. Hermes pakt de 3 punten mee naar de zee. “Wij zijn de enige eersteklasser die dit weekeinde zijn puntenaantal kon verviervoudigen”, merkte sportief manager Lieven Louagie glimlachend op. Hermes telde inderdaad voor dit weekeinde amper één puntje. Met de drie van de overwinning erbij hebben de groen-gelen er nu vier. (P.R.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.