Hermes Oostende verliest nipt tegen Tsjechische kampioen Olomouc

© Getty Images

Op de eerste dag van het internationaal tornooi van Frasnes leed Hermes Rekkenshop Oostende een 2-3-nederlaag tegen de Tsjechische kampioen Olomouc.

Een ontketend Hermes Rekkenshop Oostende pakte de eerste twee sets met mooi totaalvolleybal tegen Olomouc, de Tsjechische deelnemer aan de Champions League. De setstanden spreken voor zich: 25-19 en 25-16.

Bij die 2-0-voorsprong gleed er zand in de Oostendse motor. De Tsjechische kampioenen pakten kordaat met 0-8 en 5-16 uit. Zo wonnen ze de derde deelbeurt met 13-25. De vierde set bracht geen verbetering voor Hermes: een 14-25-nederlaag.

Concentratieverlies in de Oostendse receptie en ook het indrukwekkende Tsjechische blok (achttien kill blocks over de hele wedstrijd) verklaren die scores. Vooral de ingevallen opposite Orvosova deed de wedstrijd kantelen. Ze viel aan 56 % af en ze scoorde 18 punten in de sets drie tot en met vijf. Hermes ging in de vijfde set met de billen bloot: 5-15.

Hermes Rekkenshop Oostende onthoudt vooral de bemoedigende eerste twee sets tegen een toch wel sterke tegenstander.