Hermes Oostende verliest match met veel discussies in Gent

Hermes Oostende © VDB
Redactie KW

In Gent leed Hermes Rekkenshop Oostende een 3-1-nederlaag maar de Oostendenaars klaagden dat het arbitrale duo alle betwistbare fases in het voordeel van Gent besliste. Dat resulteerde in heel wat frustratie evenals een gele en een rode kaart voor Oostende.

Hermes Rekkenshop Oostende schoot nochtans het best uit de startblokken. Een sterk blokkerende Van Acker (6 kill blocks) counterde Flament en het Gentse middenduo een aantal keer. Via 11-16 en 16-21 wonnen de groen-gelen met 20-25.

In set twee begon Gent zijn recepties beter te brengen waardoor het zijn midden beter in stelling kon brengen. Gent haalde de set aan 25-21 binnen.

Hermes vatte het derde bedrijf minder goed aan: 8-5. Precies wanneer Hermes helemaal in de flow kwam en de achterstand volledig dichtte, werd een overduidelijke block-out bal toch aan Gent gegeven. Dat leidde tot massaal protest bij Oostende en de Oostendse bank. De ref zag zijn fout in, kwam terug op zijn beslissing en gaf de bal aan Hermes maar vond het dan meteen nodig om rood (en dus een punt) te geven voor protest aan de Oostendse bank. Daarna volgde een minutenlange discussie over wie aan service moest komen bij Gent (rotatie doordraaien want Hermes kreeg het gespeelde punt maar kreeg daarop rood waardoor het volgende punt naar Gent ging en de volgende Gentse speelster aan de opslag moest komen).

Oostende vocht nog voor wat het waard was maar psychologisch werd het heel moeilijk te dragen. Zo won Gent nipt met 25-23. De discussies bleven in de vierde set duren zoals in de vorige sets. Oostende voelde zich nog een aantal keer benadeeld rond block-out-ballen en ballen al of niet op de vloer. Hermes moest zich bij 25-20 gewonnen geven.

Al bij al is dit voor Hermes een hoopgevende prestatie. Enkele speelsters zetten duidelijk stappen voorwaarts. Na een week waarin bijna niet kon getraind worden door verscheidene blessures verloor Hermes eervol op verplaatsing tegen Gent. Dit stemt Hermes hoopvol voor de halve finales van de beker van België tegen datzelfde Gent.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier