Hermes Oostende verliest haar eerste oefenmatch

Coach Frederik De Veylder met zijn aanwinsten Angie Bland, Nathalie De Wulf, Basia Zakoscielna en Maureen van der Woude. © (Foto VDB)
Redactie KW

Vijf weken voor aanvang van de nieuwe competitie speelde Hermes Rekkenshop Oostende zijn eerste oefenmatch. De groen-gelen leden een 4-1-nederlaag tegen reeksgenoot VDK Gent.

In Oostakker heeft bekerhouder Hermes Rekkenshop Oostende, dat over zijn complete kern beschikte, zijn eerste oefenmatch op het nieuwe seizoen met 4-1 verloren van VDK Gent. De eindstand klinkt vreemd maar beide ploegen hadden vooraf afgesproken sowieso vijf sets te spelen.

Beide ploegen zochten naar de betere spelvormen en dat leidde niet altijd tot het mooiste spel. Dat is ook begrijpelijk zo vroeg in de seizoensvoorbereiding. Na een Gentse 25-23-winst wonnen de speelsters van coach Frederik De Veylder met 14-25 de tweede deelbeurt. Daarna haalde Gent het driemaal met een klein verschil: 25-21, 25-21 en 15-12. Na anderhalve trainingsweek zat er nog geen constante in het spel van de groen-gelen. Hermes liet zich vooral receptioneel op zwakke punten betrappen. Ook zochten middenspeelsters en setter nog naar het betere samenspel. Bovendien vielen kleine details vaak in het nadeel van de kustploeg.

Volgende zondag, 8 september, speelt Hermes Oostende zijn tweede match. Dan is de Franse Pro B-ploeg Stella Etoile Sportive Calais om 16 uur tijdens een openclubdag te gast in de Sportarena Mr V. Hermes vat zaterdag 5 oktober de competitie aan met een trip naar Antwerpen.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier