Hermes Oostende verliest competitie-opener in Limburg

Redactie KW

In Genk kon Hermes Rekkenshop Oostende nauwelijks een vuistje maken tegen titelkandidaat Ladies Volley Limburg. De groen-gelen leden een 3-1-nederlaag.

Hermes begon niet goed aan de wedstrijd tegen Ladies Volley Limburg. Het kon nog even langszij blijven via scores van Baasdam maar de groengelen hadden bij 16-10 in de eerste set al de rol gelost.

Vooral de extreem lage opslagdruk van Hermes viel heel hard op. Hierdoor kon Ladies Volley Limburg het spel volledig naar haar hand zetten. De Limburgse setter kreeg alle opties open en Hermes kreeg ook blokkerend niets voor elkaar: 25-16.

In set 2 werd Zwaanswijk vervangen door Lafeber die meer receptionele stabiliteit kon brengen. Ook Jacquemyn viel in voor Gesquiere. Ook dat was een positieve vervanging. Jacquemyn speelde een degelijke wedstrijd en plaatste ook meteen het eerste kill-block voor Hermes. Toch bleef het onvoldoende bij Hermes. Zo gaven de bekerhouder ook deze set met ruime cijfers (25-17) uit handen.

Toch nog set binnen

De fighting spirit kroop wat meer in het team tijdens de derde deelbeurt waar Hermes na 15-16 de kloof kon uitdiepen naar een 18-21-voorsprong. Hermes haalde uiteindelijk de set binnen bij 20-25. De opslagdruk nam toe en Zakoscielna en Baasdam kwamen vlotter tot scoren. Ook defensief zorgde Vanden Berghe voor verscheidene knappe reddingen.

In de vierde set ging het receptionele licht echter uit bij Hermes. De Oostendse speelsters leden een keiharde 25-12-nederlaag, iets wat ze liefst snel vergeten.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.