Hermes Oostende tweede in tornooi van Michelbeke

Hermes Oostende werd tweede in het tornooi van Michelbeke. © foto PR
Redactie KW

Hermes Rekkenshop Oostende nam met Charleroi deel aan het tornooi van Michelbeke. De Hermessers wonnen tegen de Karolo’s maar verloren tegen de Oost-Vlamingen.

In de eerste wedstrijd won Michelbeke met 2-1 van Charleroi. Daarna gaf Hermes de Karolingers partij. Hermes vatte het duel aan met De Leeuw, Zwaanswijk, Zakoscielna, Jacquemyn, Misojcic, Baasdam en De Wulf als libero. Hermes schoot het best uit de startblokken. Via 5-8 en 14-16 kon Charleroi bijpunt 20 overnemen. Onder impuls van ex-Hermesser De Valkeneer haalde Charleroi de eerste set binnen met 25-23.

De tweede set speelde Hermes iets dominanter met een betere opslagdruk. Vooral kon Zwaanswijk sterker afronden op de hoek dan in set 1. Via 13-16 won Hermes met 22-25 en dus was het 1-1.

Set drie bleef coach Devos voor dezelfde opstelling kiezen. Zakoscielna en Baasdam teisterden de Charleroi-defensie met mokerslagen vanop de hoek waarbij Baasdam een paar keer keihard uithaalde van achter de driemeterlijn. Hermes sloot de partij winnend af bij 20-25: een 1-2-zege.

Speelgelegenheid voor iedereen

Opnieuw kon Hermes vele aces slaan (12 stuks) maar jammer genoeg stonden er evenveel directe fouten tegenover. Hermes en Michelbeke spraken af in hun onderling duel vijf sets te spelen. Michelbeke won die partij met 4-1 (setstanden: 16-25, 26-24, 25-23, 25-18 en 15-6)

De eerste set won Hermes overtuigend waarbij de groen-gelen nog met hetzelfde zestal als in de wedstrijd tegen Charleroi speelden. Enkel Lafeber kwam in plaats van Zwaanswijk en Vanden Berghe verving De Wulf op de libero-stek. De volgende sets begon coach Devos te roteren en kreeg iedereen die eerder die dag nog niet aan de bak kwam, speelgelegenheid.

Het resulteerde in twee nipte setverliezen waarbij vooral in set 2 onder impuls van een uitmuntend serverende De Leeuw Hermes nog een 24-19-achterstand goed maakte maar finaal dan toch nog verloor. Vanaf set 3 kreeg Vandewalle de verantwoordelijkheid aan de pas. Set 5 was het vet van de soep bij Hermes dat die achtste set van de dag dan ook zwaar verloor. Bij Michelbeke speelde Radovic niet en viel ook Lichodzjewska gekwetst uit na set 1.

Michelbeke won dus haar eigen tornooi. Hermes werd tweede, Charleroi derde.

(PR/ foto PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier