Hermes Oostende stunt bij het Sloveense Nova Gorica: 0-3

De Oostendse dames in Slovenië. Met een 0-3 zetten ze al een grote stap richting kwalificatie. © JLO
Redactie KW

Na een collectief sterke prestatie versloeg het de Sloveense nummer drie Nova Gorica met droge 0-3. Nina Coolman, Jitse Verbinnen en de Poolse Basia Zakoscielna zorgden voor de meeste Oostendse punten. Hermes heeft zo stevige kaarten in handen voor de terugwedstrijd op 18 december.

De dames van Hermes Oostende stunten meteen bij hun Europees debuut. De dames van coach De Veylder namen een sterke start en via een stevige servicedruk liepen vlot van de verbaasde Slovenen weg. Die boden aanvankelijk weinig tegenwerk en na eerste set vernederde het de thuisploeg op alle fronten met een 12-25 als resultaat.

Het was duidelijk dat de Sloveense speelsters dit niet verwacht hadden en deze opdoffer zorgde ervoor dat Oostende ook in de tweede set vlot afstand kon nemen (18-25). Onder impuls van hoekspeelsters Nina Coolman, goed voor 15 punten, en de Poolse Basia Zakoscielna die met 13 punten eveneens een stevige afwerking in huis had. De derde set bracht voor de thuisploeg geen keerpunt. Hermes bleef in alle linies een hoog niveau produceren en na iets meer dan een uur spelen was de na een 19-25 in set drie de stuntzege een feit.

Het stevige hermesblok en de hoge servicedruk waren duidelijk de troeven waarmee de kustploeg de zege mee veilig stelde. Ook het feit dat ze voor het eerst in weken geen terugval kennen, doet de hoop op meer rijzen. De terugwedstrijd in de eigen mister ‘V’ Arena staat op woensdag 18 december in het rood in de agenda van de club. De vorige Europese topwedstrijden waren telkens goed voor een volle zaal. (JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier