Aubel VBC, dat vlot met 1-3 van VDK Gent B won, is de tegenstander van Hermes Oostende in de achtste finales om de beker van België. Gewezen Hermes-coach Sven Govers is nu trainer-coach van Aubel. Dat is alvast een fijn weerzien. Het duel Aubel-Hermes heeft woensdagavond 9 oktober om 18 uur plaats. Voor de bekerhouders betekent dit een midweekse verplaatsing van tweemaal 237 km. Aubel bevindt zich immers in de provincie Luik nabij de Nederlandse en Duitse grens.

Door het vroege tijdstip nemen alle speelsters en stafleden best een halve dag vrijaf. Er zijn immers nauwelijks fulltime-profs bij Hermes. Maar wellicht vermijden ze door het aanvangsuur van 18 uur wel de avondspits rond Brussel en Luik. Wie in Oostende woont, heeft die dag ongeveer 475 km op de teller. En misschien duurt die match tussen de bekerhouder en de ploeg uit liga amper een uurtje... Zo liggen ze voor middernacht toch onder de wol: nog een voordeel van het vroege tijdstip. Misschien kunnen de groen-gelen wel een daguitstap ervan maken en vatten ze die bekermatch als een extra teambuilding op.

(PR)

Aubel VBC, dat vlot met 1-3 van VDK Gent B won, is de tegenstander van Hermes Oostende in de achtste finales om de beker van België. Gewezen Hermes-coach Sven Govers is nu trainer-coach van Aubel. Dat is alvast een fijn weerzien. Het duel Aubel-Hermes heeft woensdagavond 9 oktober om 18 uur plaats. Voor de bekerhouders betekent dit een midweekse verplaatsing van tweemaal 237 km. Aubel bevindt zich immers in de provincie Luik nabij de Nederlandse en Duitse grens.Door het vroege tijdstip nemen alle speelsters en stafleden best een halve dag vrijaf. Er zijn immers nauwelijks fulltime-profs bij Hermes. Maar wellicht vermijden ze door het aanvangsuur van 18 uur wel de avondspits rond Brussel en Luik. Wie in Oostende woont, heeft die dag ongeveer 475 km op de teller. En misschien duurt die match tussen de bekerhouder en de ploeg uit liga amper een uurtje... Zo liggen ze voor middernacht toch onder de wol: nog een voordeel van het vroege tijdstip. Misschien kunnen de groen-gelen wel een daguitstap ervan maken en vatten ze die bekermatch als een extra teambuilding op.(PR)