Hermes Oostende sneuvelt ook in Michelbeke

Nina Coolman. © foto Bart

Enkele dagen na de 2-3-thuisnederlaag tegen B&W Company Lendelede slikte Hermes Rekkenshop Oostende ook een 3-1-verlies bij Saturnus Michelbeke.

Een koppel wedstrijden die zes punten aan Hermes Oostende moesten opleveren, hielpen de groen-gelen amper aan één puntje. Op het eentje van de West-Vlaamse derby volgde geentje in Oost-Vlaanderen. Michelbeke en Oostende bekampten zondagavond vier spannende sets, maar de kustploeg keerde wel met lege handen naar huis terug. De bekerhoudsters bereikten hun normaal niveau nauwelijks. Aan de opslag was Hermes slecht en ook blokkerend ondervonden de speelsters van coach Frederik De Veylder veel problemen.

Michelbeke haalde het in de twee eerste sets telkens met 25-22. In de derde deelbeurt reageerden de groen-gelen wel: via 7-8, 15-16 en 20-21 dan toch naar 21-25.

Maar in set vier kon Hermes een 6-8-achterstand wel in een 16-15-voorsprong ombouwen. Na 21-20 sneuvelde Oostende echter met 25-23. Nina Coolman tekende die avond 24 punten aan, Barbara Zakoscielna 12 en Maureen van der Woude 8 punten. Angie Bland en Jasmien Biebauw scoorden elk 7 punten. Jitse Verbinnen maakte een voorzichtig maar positief heroptreden in de derde en vierde set en ze scoorde 8 punten.

Door die nederlaag prijkt Hermes alleen op de vierde plaats. Gent rukt zich los naar de derde stek. Zaterdagavond is er Hermes-Gent. Maar eerst speelt Hermes zijn Europese match om de achtste finales woensdagavond in Beveren tegen Asterix.