Hermes Oostende schittert in Europees duel tegen Servische Obrenovac

© RUDY DECLERCK
Redactie KW

In de heenmatch van de achtste finales om de Challenge Cup, de derde continentale clubcompetitie, heeft Hermes een perfecte 3-0-overwinning behaald tegen het Servische OK Tent Obrenovac. De setstanden waren 25-21, 25-18 en 25-19.

Schepen Kurt Claeys (Open VLD), zelf een ex-volleyer van Hermes, wees met een verzorgde opslag als schenker van de matchbal de juiste richting aan. Vanuit de tribune zag burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A) dat het goed was. Coach Frederik De Veylder kon opnieuw beroep doen op Anna-Maria Bajde die vorig weekeinde wegens een blessure aan de linkervoet moest afhaken. De basis-zes van Hermes bestond uit Fanny Lafeber, Nina Coolman, Lise De Valkeneer, Anna-Maria Bajde, Bente Daniels en Daryl Roels.

De gestalterijkere en jongere Serviërs schoten het best uit de startblokken. Na 5-10 volgden twee vruchteloze reacties van Hermes. Bente Daniëls milderde tot 8-10 maar even snel werd het 8-12. Het blonde geweld van Hermes beukte opnieuw, nu tot 10-12 maar bij 13-17 wenkte toch de setwinst voor Obrenovac. De Serviërs stapelden enkele slordigheden op waardoor de kustploeg aan 18-18 bijbeende. Even reageerden de bezoeksters nog: 18-19. Toen zetten Sofie Van Acker en Anna-Marie Bajde een tandje bij. Ze benutten vier opslagen van Eva Crispyn heel lekker. Twee time-outs van Obrenovbac konden Hermes niet stoppen. Na 24-20 oogstte Lise De Valkeneer de winst uit de tweede setbal.

Hermes Oostende schittert in Europees duel tegen Servische Obrenovac
© VDB

In set twee tankte Hermes uit hetzelfde energievat van de slotfase van de initiële set. Via 3-0 sprintten Lise De Valkeneer en co naar 16-7 aan de tweede technische time-out door. Nina Coolman stuurde haar team zelfs naar 18-7. De Serviërs probeerde na 19-8 de schade te herstellen maar dat lukte slechts gedeeltelijk: 23-13 en 24-18. Bente Daniels kende geen genade bij de tweede setbal: 25-18. “That’s the way I like it, aha”, klonk het uit de boxen van de sportarena mister V. Met prikkelende peptalk en opwekkende muziek hitsten Filip Rossel en Jan Demarée de vele supporters op. De 3-0-cijfers glimlachten aan de horizon.

Zo eenvoudig kwam die derde setwinst er net. Wel namen de groengelen steeds het voortouw, maar de voorsprong bedroeg nooit meer dan vier puntjes. Bij 20-17 zweepte ondervoorzitter Eric Thirry toch allen op tot een eerste Mexican Wave in de enthousiaste sportarena mister V. Via Delphine De Winne en Lise De Valkeneer sloeg Nina Coolman het matchpunt, 25-19, tegen de vloer.

De terugmatch heeft donderdag 8 februari in het Servische Obrenovac nabij Belgrado plaats.

(PR – Foto BV/RD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier