Hermes Oostende remonteert VDK Gent tot tweemaal toe, maar gaat in tiebreak kopje onder

© VDB
Redactie KW

Voor de negende keer dit seizoen speelden de dames van Hermes Oostende een beslissende tiebreak. Vijf keer mocht het daarin zegevieren. VDK Gent won, in tegenstelling tot de heenwedstrijd, dit keer wel en blijft zo met twee wedstrijden en acht punten meer in de rangschikking net boven de kustploeg prijken.

Hermes Oostende had in de aanvangsfase wat last om in het juiste ritme te komen. De terugreis uit Servië was nog niet helemaal verteerd en zat duidelijk nog in de benen. De Oost-Vlaamse dames trokken zich daar echter weinig van aan en maakten meteen een achtpunten kloof (16-8). Hermes kon af en toe tegen prikken maar was er bij 25-19 aan voor de moeite. De tweede set was het wel meteen bij de les en bleef het constant enkele punten voorop. De thuisploeg drong nog fel aan maar moest finaal met 23-25 zijn meerdere herkennen.

In set drie waren de rollen terug omgekeerd en was Gent weer aan slag (25-20). Coach Deveylder pepte zijn dames nog maar eens op en die lieten dan ook de moed niet zakken. Het vocht zich met een overtuigende 19-25 richting tiebreak. Daarin stond het tot 9-10 steeds een puntje voor. De goede eindspurt was echter voor Gent en bij 14-10 leek de wedstrijd beslist. Hermes kwam nog tot op een puntje maar ging uiteindelijk met 15-13 de boot in.

(JL – foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier