Hermes Oostende parkeert zich na zege in Tchalou op vijfde plaats

Amber Gesquiere (foto) verzorgde met Celine Jacquemyn het middenspel.© VDB
Amber Gesquiere (foto) verzorgde met Celine Jacquemyn het middenspel.© VDB
Redactie KW

Na een vierde opeenvolgende overwinning, ditmaal in de sporthal van Tchalou, klimt Hermes Rekkenshop Oostende naar de vijfde plaats in de hoogste reeks.

Hermes vatte de initiële set met een 0-5 aan maar de groen-gelen slaagden er daarna niet meer in om tweede kansen af te werken. Die set werd een dubbeltje op zijn kant. Het dubbeltje viel bij 30-28 in het voordeel van de thuisploeg. Nochtans had Tchalou in die openingsset dertien directe fouten begaan maar Hermes verzuimde om daarvan te profiteren.

Vanaf de tweede set verhoogde Hermes de opslagdruk nog meer. Het resulteerde onder meer in zeven aces van Baasdam. Hermes legde haar wil in de tweede, derde en vierde set op. De setscores spreken voor zich dat de kustploeg duidelijk de betere ploeg was: 19-25 (na 15-16 en 16-21), 17-25 (na 3-8, 10-16 en 12-21) en 21-25 (na 12-16 en 19-21).

In het Oostendse spel viel de bijdrage van De Leeuw op. Ook na matige opslagen versnelde ze het spel en stuurde ze de bal krachtig naar de hoeken. In het midden legden Gesquiere (onder meer vijf opslagaces) en Jacquemyn hun wil op. Zo won Hermes dus met 1-3 in Tchalou.

Het verschil in het opslag-receptie-spel was groot tussen Oostende en Tchalou. Hermes was goed voor 19 aces en liet zich op 15 opslagmissers betrappen. Tchalou was slechts goed voor 7 aces en liet zich op 16 missers betrappen. Dat is een verschil van dertien punten: + 4 bij Oostende tegenover -9 bij Tchalou.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.