Hermes Oostende pakt tegen Zoersel eerste driepunter in play-off 2

Tania Schatow blokt Alana Schuermans af. © VDB
Redactie KW

De dames van Hermes Oostende hebben zich tegen Zoersel serieus herpakt. Na zeven nederlagen op rij smaakt deze mooie zege ongetwijfeld heel zoet. Vooral in ‘money time’ was de ploeg van coach Lozie sterk aanwezig. In de klassering staat Hermes laatste. De kloof naar Barbar werd wel verkleind tot twee punten.

Oostende ging het best van start en had met middenspeelster Tania Schatow een stevige afwerkster (5-0). Opposite Esther Hullegie en de andere midden, Julie De Beule, pakten haar taak over en hielden de thuisploeg voorop (21-19). De Amerikaanse Schatow had het laatste woord en maakte de eerste set mooi af (25-22).

In set twee bleef Hermes aanvankelijk op hetzelfde elan doorgaan. Opnieuw De Beule gesteund door Elise Van Sas bleven scoren en ook Delfien Brugman deed haar duit in het zakje (7-2). Zoersel liet deze keer echter niet begaan en remonteerde naar 12-14 en 16-19. Esther Hullegie toonde de juiste weg en een mooi blok van Julie De Beule brachten de bordjes terug gelijk (19-19). Lien Moysen bracht ze zelf drie punten voor (22-19). In een spannend einde (22-22) sloeg Esther Hullegie de eerste setbal buiten. Julie De Beule had meer succes (25-23) en 2-0 in de sets.

De slot set was volledig voor de kustploeg. Na een sterke start (7-4) liet het Zoersel nog één keer naderen (10-9). Bij 20-14 getekend Hullegie dachten ze dat alles in kannen en kruiken was. Twee time-outs later hadden de bezoekers zich terug volledig in de wedstrijd gevochten (22-22). Tweemaal Tania Schatow en een opslag van Delfien Brugman zorgden voor de bevrijding (25-22).

(JLO – foto Bart)

Hermes Oostende – Amigos Zoersel 3-0.

Setstanden: 25-22, 25-23, 25-22.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten