Hermes Oostende pakt moeizame 3-1 thuiszege tegen Jaraco As

De dames van Hermes Oostende hebben hun tiende wedstrijd van het seizoen met glans gewonnen. Tegenstander Jaraco As, dat zelf negende in de klassering staat, begon in de tweede set heel wat weerwerk te bieden. De derde pakte het en ook in de vierde set had het heel wat in de pap te brokken.

Amber De Tant maakte haar wederoptreden. © Bart

De competitieleider begon sterk aan de partij en kwam via enkele rake smashes van het duo Coolman-Biebauw snel 9-1 voor. Deze voorspong werd de volledige set lang vlot gecontroleerd. Met 25-18 stond de 1-0 voorsprong op het scorebord.

Tweede set

Libero Amber De Tant maakte in de tweede set haar lang verwachte rentree. Toch kende Hermes terug traditioneel wat haperingen. Jaraco As kwam snediger opzetten en de kleine Oostendse foutjes werden dan ook meteen afgestraft. Met 3-8 en 8-12 zag het er voor de thuisploeg niet meteen rooskleurig uit. Nina Coolman nam haar ploeg terug op sleeptouw. Met enkele monstersmashes gekoppeld aan killblocks van o.a. Bleckers en De Valkeneer werd er een 9-2 tussenspurt gerealiseerd (17-13). Jaraco’s opposite Lore Gillis zorgde voor wat weerwerk (20-18), maar een subtiele spelverdeelster Jasmien Biebauw zorgde voor de nodige punch. Bij 24-18 zorgde Fanny Lafeber met een ‘float’ service voor de setbal (25-18). Na drie kwartier spelen zat Hermes op rozen.

Derde set

De derde set liep zowat de hele tijd gelijkopgaand (15-15). Beide ploegen bezondigden zich aan heel wat opslagfouten, speelden constant haasje-over en konden geen afstand nemen. Jaraco As leidde wel steeds de dans. Jitse Verbinnen zorgde met een mooie smash en stevige sprongopslag voor een kleine ommekeer. Toch waren het de bezoekers die de beste reactie in huis hadden (17-19). De tweepuntenkloof bleef staan tot 20-22. Lore Gilles zorgde voor de meeste aanvallende inpulsen. Lise De valkeneer zorgde met een mooie plaatsbal voor de 22-22. Laure Bock bracht de gevreesde setbal tot stand (22-24). Die werd eerst nog in het net geslagen. De tweede was echter de goeie want heel onverwacht legde Auke Janssens de bal met een smash uit stand achter het net op de grond (23-25 en 2-1)

Vierde set

In de ‘verplichte’ vierde set was de thuisploeg meteen bij de pinken. Met 4-0 en 8-4 tussenscores stevende ze snel op hun doel, de drie punten, af. Jitse Verbinnen smashte slubliem naar de 10-6. De mooie rallys volgen elkaar snel na elkaar op. Jasmien Biebauw serveerde vlot naar 16-10. Een mooi blok van middenspeelster Platteeuw hield de voorsprong intact (18-11). Een opslagreeks van Degrave zorgde nog even voor wat paniek (18-17). Een nieuw Oostends misverstand gaf de bezoeksters nog wat extra hoop (20-18). Nina Coolman zorgde met een gekruiste smash voor een nieuwe kloof. Fanny Lafeber serveerde naar 22-18 maar miscommunicatie en foutieve smash brachten Jaraco helemaal langszij (22-22). Gilles ronde een lange rally genadeloos af (22-23). Blenckers repliceerde gevat. In een kolkende arena had Nina Coolman het laatste woord. Ze serveerde naar 24-23 maar zag haar tweede opslag door Gillis mooi in de hoek afgewerkt. Blenckers zorgde met een plaatsbal voor een nieuwe kans. De smash van Jaraco werd door Celine Platteeuw afgeblokt. De ontlading was enorm want de drie punten kostten uiteindelijk bloed, zweet en tranen. Woensdag en donderdag wordt er tweemaal Europees gespeeld tegen Baku, topploeg uit Azerbeidjan.

(John Loncke)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.