Hermes Oostende overleeft vlot trip naar Ponta Delgada

Jitse Verbinnen had een groot aandeel in de winst van Hermes Oostende. © (Foto VDB)
Redactie KW

Hermes Oostende heeft net als vorig jaar de trip naar het bij de Azoren horende Ponta Delgada goed verteerd. Het liet de thuisploeg geen kans en won er vlot met 0-3. Lynn Blenckers en de heroptredende Jitse Verbinnen toonden zich van hun sterkste kant. Volgende week woensdag volgt de terugwedstrijd in de Mister ‘V’ Arena.

Al van bij de eerste opslag toonden beide ploegen zich enorm gretig. Middenspeelsters Blenckers zette echter de toon en bracht Oostende meteen 1-4 voor. De thuisploeg reageerde gevat maar kon de kleine kloof niet meteen dichten (10-13). Ondanks stevig aanvalswerk van onder andere Lise De Valkeneer brak de Oostendse veer even en kon de Braziliaans getinte thuisploeg even de leiding overnemen (20-18). Tot 22-21 bleef het volharden, maar dan kwam opnieuw De Valkeneer met de eerste verlossing (22-25).

Ook in de tweede set was het meteen Hermes dat de toon aangaf. Via stevig opslagwerk klom het vlot naar 1-6. Ponta Delgado groeide in de wedstrijd en profiteerde van enkele missers bij een wat minder geconcentreerde kustploeg (10-10). Een ace van Kaat De Boeck zorgde even voor de heropstanding. Beide ploegen bleven elkaar bestoken. Nina Coolman voerde de servicedruk op en Blenckers toonde met een nieuwe killerblok haar klasse (12-14). Afwerkerster van dienst Lise De Valkeneer gaf Oostende met een overhoekse smatch Hermes nog wat extra ademruimte (15-19). Lynn Blenckers deed er nog een schepje bovenop (16-21). Nina Coolman gaf met een nieuwe succesvolle smash de vrijgeleide naar tweede setwinst (17-23). Het setpunt kwam er toen de thuisploeg zelf een opslag ver buiten sloeg. De heroptredende Jitse Verbinnen zorgde met wat geluk voor de 18-25 en dus 0-2.

De derde manche ging van meet af aan gelijkopgaand. Via 3-6, 8-8 en 12-12 ging het via stevig opslagwerk van Verbinnen en Lafeber meteen naar 12-18. Opposit Verbinnen zorgde met een mooie smash voor 13-20. Opnieuw Blenckers en Verbinnen zorgden voor de overtuigende 15-25 cijfers.

(JL – Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier