Hermes Oostende opnieuw de boot in tegen Tongeren

Nina Coolman was een van de weinigen op niveau bij Hermes Oostende. © foto VDB

Hermes Oostende is er niet in geslaagd om in de topper tegen Tongeren punten te graaien. Het ging na 75 minuten spelen met een droge 3-0 de boot in.

Door deze nieuwe nederlaag zakken de dames van Voorzitter Develter naar een gedeelde vijfde plaats in de klassering. Hun achterstand op leider Asterix bedraagt inmiddels zes punten.

Coach De Veylder zijn kern was te gehavend om thuisploeg Tongeren een volledige set lang te domineren. Angie Bland en Delphine De Winne speelden helemaal niet. Opposit Jitse Verbinnen kon eventjes invallen en Amber De Tant kon zich met haar gescheurde ligament nooit echt voluit smijten.

Juiste weergave

Daar trok fusieploeg Limburg-Tongeren zich echter weinig van aan. Speerpunt Lore Gilles en co namen elke set van bij aanvang meteen een kleine marge. Oostende, met enkel Nina Coolman aanvallend op niveau, probeerde deze achterstand met heel veel verschillende rotaties te verstoren. Tongeren gaf echter geen krimp en stond midden set telkens minimum vier punten voor om hen dan telkens heel sec het laken naar zich toe te trekken.

De setstanden 25-22, 25-21 en 25-19 geven dan ook de juiste weergave van de wedstrijd weer. Hermes wilde wel, maar kon finaal niet constant genoeg voor de dag komen om aanspraak op winst te maken.