Hermes Oostende opent competitie pas op 31 oktober

Hermes Oostende moet nog twee weken wachten op de eerste competitiespeeldag. © PR
Redactie KW

Het vrouwenvolleybal in liga A geniet van een uitzondering rond de nieuwe coronamaatregelen in de sport. Teams als Hermes Oostende hoeven geen vier weken zonder competitie te blijven.

Uiteraard moeten de ligaclubs ook de strengere regels volgen. Ze geven zichzelf ook meer tijd door volgend weekend niet te spelen. Hermes Oostende-Asterix Avo Beveren, de heruitgave van de door de kustploeg gewonnen bekerfinale, gaat zaterdag 17 oktober dus niet door. Heel de eerste speeldag van liga verschuift naar het weekend van 31 oktober-1 november. Die competitietopper wordt nu zaterdag 31 oktober ingeschreven, wel zonder gebruik van kleedkamers en douches.

Schema’s aanpassen

“Normaal spelen de ligateams eind deze maand de achtste finales om de beker van België, maar dat gaat niet door omdat twee eerdere bekerrondes straks niet kunnen plaats hebben”, zegt voorzitter Philippe Develter (Hermes Oostende). “De competitie in liga vangt al in het weekeinde van 24-25 oktober aan, maar in een reeks met een oneven aantal deelnemers zijn wij precies in dat weekeinde vrij. Wij hebben dus een week meer tijd om ons aan de protocollen aan te passen. Tegelijk kunnen we leren van de andere clubs die wel al dat weekeinde moeten spelen. In overleg zullen we ook de trainingsschema’s aanpassen indien die regel van anderhalve meter behouden blijft. Trainen op fysiek en balcontact blijft dan mogelijk maar oefenen op spelfases en bloksimulaties is dan onmogelijk. Wellicht kunnen we dan geen vijf trainingssessies per week behouden. We laten de invulling over aan de vindingrijkheid van de coach.” (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier