Hermes Oostende opent competitie op Kieldrecht met 3-0 nederlaag

Tania Schatow bewees vooral in de tweede set haar kunnen. © Bart
Redactie KW

Hermes Oostende is er niet in geslaagd om bij Kieldrecht te gaan stunten. Het verloor de wedstrijd met 3-0. Na een zwakke eerste set (25-12), speelde het twee sets goed mee. Op de cruciale momenten liep het echter fout.

Kieldrecht nam een verschroeiende start wat meteen indruk maakte op de Oostendse meisjes. Ze werden veelal door plaatsballen verschalkt. In een mum van tijd was het dan ook afgelopen (25-12).

De tweede set acteerde Oostende op een ander niveau. Het was meteen bij de les en met scores van Schatow en nieuwkomer Ester Hullegie kon het Kieldrecht probleemloos volgen tot 22-22. Een opslagfout en een open kans werden niet benut zodat de thuisploeg twee sets voor kwam.

In de derde set leek de kloof snel gemaakt (16-11). De ingekomen Lara Nagels kon deze met een opslag reeks tot twee punten brengen (22-20). De ervaring van Kieldrecht deed de rest. Oostende mag alsnog met opgeheven hoofd het terrein verlaten. Coach Lozie was, los van de openingsset, tevreden over de prestatie van zijn speelsters. (JLO)

Setstanden: 25-12, 25-22, 25-20.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.