Hermes Oostende op weg naar derde stek na 3-1-thuiszege tegen Zoersel

Hermes Oostende won zijn eerste wedstrijd tegen Zoersel na het ophalen van een 0-1-achterstand. Als het vrijdag in Zoersel wint of verliest en twee sets pakt, dan is het officieel derde.

De wedstrijd tegen Zoersel begon met een valse noot voor de kustdames. Na een lange achtervolging, waarin de receptie het af en toe liet afweten, verloor Hermes met het kleinste verschil: 24-26. In de tweede set was er duidelijk beterschap zichtbaar. Marie Bakie en Birthe Wittock zorgden ervoor dat de bordjes met 25-19 terug in evenwicht kwamen. In een gelijkopgaande derde set (13-13) was het opnieuw Oostende dat het laken naar zich toe trok (25-20) en een 2-1-voorsprong pakte. Zoersel bleef niet bij de pakken zitten, maar kon ook in de slotset het tij niet meer doen keren. Hermes bleef aanvallend te sterk en maakte het met opnieuw 25-19 overtuigend af.