Hermes Oostende neemt tweede plaats over van Charleroi

© VDB

Hermes Oostende heeft het tweede-gerangschikte Charleroi met droge 3-0-cijfers geklopt. Bovendien beperkten ze de Karolingers in elke set tot minder dan twintig punten. Hermes is nu zelf tweede.

Charleroi boog een 6-3-achterstand in set één in een 8-10-voorsprong om. Geen van beide ploegen kon echt afstand nemen: 11-11; 15-15 en 17-17. Bij 19-19 serveerde kapitein Yana De Leeuw echter in één ruk naar 25-19.

In de tweede set evolueerde de score via 2-6 en 7-6 naar 7-11. Een zeer sterk acterend Hermes (dat zich duidelijk herpakt had na de Europese nederlaag tegen Genk van vorige woensdag) naderde punt per punt: 11-13 en 14-14. Na 16-16 serveerde alweer Merle Baasdam naar een beslissende 21-16-kloof. Baasdam zette dat met een ace extra in de verf. Vice-leider Charleroi kon de kloof niet meer dichten: 25-17.

In de derde set ging het licht zelfs volledig uit bij de Henegouwse dames. Met een zware opslagdruk van Merle Baasdam ging de score in één ruk van 6-3 naar 11-3. Charlotte Leys (11 punten) en Merle Baasdam (20 punten) waren zaterdagavond aanvallend onhoudbaar en mochten erop los smashen: 17-7 en 19-10. Charleroi had hierop geen antwoord en moest de wet van de sterkste ondergaan: 22-13 en 25-15. De wedstrijd had welgeteld één uur en twaalf minuten geduurd.

Door deze zege wipt Hermes Rekkenshop Oostende nu over Charleroi en Oudegem naar de tweede plaats, weliswaar met evenveel punten en evenveel overwinningen, maar een beter setquotiënt.

Dit seizoen belooft het een heel spannende competitie te worden! Titelfavoriet en leider Gent telt acht punten meer dan de drie achtervolgers, maar de Gentenaars hebben één match meer gespeeld. Zaterdag aanstaande moet de nieuwe vice-leider Hermes op bezoek naar … leider Gent. Ongetwijfeld een loodzware opdracht voor de groengelen van coach Koen Devos.