Hermes Oostende na 1-3 zege bij VDK Gent met één been in finale

Hermes Oostende staat met één been in de finale. © VDB
Redactie KW

Met een 1-3 zege bij VDK Gent zette regerend bekerhouder Hermes Oostende een grote stap richting finale. In de terugwedstrijd heeft het aan twee winnende sets genoeg om zich voor een tweede trip naar het Sportpaleis te kwalificeren. Indien het daar niet in slaagt dan krijgt het nog een golden set als ultieme kans.

Verrassend was enigszins het debuut van middenspeelster Angie Bland. Ook opposit Jitse Verbinnen en Amber De Tant kwamen uit blessure terug. De partij begon nochtans niet zo goed voor de kustdames. Gent startte sterk en zette hen meteen op achtervolgen. Hun voorsprong hield stand tot 21-15. Ex-yellow Tyger Angie Bland stelde een eerste keer haar ervaring tentoon en zette een opslagreeks neer wat Oostende op en over de Oost-vlamingen. bracht.

Gent pruttelde nog wat tegen maar kon na een 23-25 voor Oostende de achterstand niet meer vermijden. De thuisploeg was door deze domper duidelijk aangeslagen en kwam in de tweede set geen enkel moment in het stuk voor. Hermes begon meteen met een 0-8 en was niet van plan de teugels te lossen. De 8-25 eindscore deed dan voor het thuispubliek pijn aan de ogen en sprak dan ook boekdelen. In de derde set was de strijd terug gelijk opgaand.

Vechten als leeuwen

Hermes verloor even de focus en werd door de thuisploeg terug op achtervolgen aangewezen. Ex-Hermes Iris Vandewiele en Allisa Couter scoorden de meeste Gentse punten. Bij 24-21 leek de set verloren maar een laatste push bracht de bordjes terug in evenwicht. “We kenden wat tegenslag en Gent kon bij 27-25 de aansluiting verwezenlijken. Toch waren we niet aangedaan en vochten we de volgende set terug als leeuwen. We konden echter niet vermijden dat we terug wat achteruitgeduwd werden en ons moesten reppen om in hun kielzog te blijven. Bij 21-19 kwam Biebauw aan service en bleef dit tot de zege binnen was. De ontlading bij de groen-gelen was achteraf dan ook heel groot. “Het was onze eerste echte prestigieuze zege van het seizoen”, glundert speelster Jasmien Biebauw.

Leeglopende ziekenboeg

“Nu onze ziekenboeg stilletjes aan leeg loopt, lijkt het erop dat we enkel nog maar sterker zullen worden. Ook Nina Coolman was weer outstanding en kan op die manier veel meer tot haar recht komen. Zeker nu onze aanvallende opties veel meer verdeeld zijn. De puzzelstukjes zullen op het juiste moment in elkaar vallen, want woensdag spelen we in Slovenië onze eerste Europese wedstrijd. Dat we met een been in de finale staan is misschien wel juist, al moeten we thuis toch minimum twee sets winnen. Indien we daar niet in slagen dan zal de golden set soelaas geven. Ik wil alvast terug in het Sportpaleis staan. Hopelijk is dit de zege van de ommekeer en kunnen we voor de rest van het seizoen onze waren identiteit tonen. Deze zege was er eentje dat we echt broodnodig hadden”, aldus een van de uitblinkers Jasmien Biebauw.

(JohnLONCKE/ foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier