Hermes Oostende mist drie speelsters een week voor competitiestart

© VDB
Redactie KW

Op zijn eigen driehoekstornooi heeft Hermes Rekkenshop Oostende een duidelijke nederlaag geleden en een even duidelijke zege behaald.

Thuis kon Hermes Oostende geen beroep doen op Maureen van der Woude (fractuur middenhandsbeentje), Angie Bland (gebroken teen) en Fanny Lafeber (knie). Lafebeer bleef vooral uit voorzorg op de bank. Op het midden speelden Kaat De Boeck en Sofie Van Acker: een onuitgegeven opstelling.

Limburg, de samensmelting van As en Tongeren, won met 0-3 een pittig duel tegen Hermes (setstanden: 22-25, 23-25 en 23-25). Limburg scoorde veelvuldig via het middencompartiment, terwijl bij Hermes vooral Zakoscielna aanvallend goed haar streng trok.

Tegen Calais won Hermes met 3-0 (setstanden: 25-19, 25-16 en 25-21). In de derde set speelde Hermes met Amber De Tant als receptie-hoek. Ze liet zelfs twee kill blocks en twee aces optekenen. Hermes kwam vooral aanvallend en serverend beter voor de dag tegen Calais dan tegen de Limburgers. Delphine De Winne kreeg ook veel speelkansen. Calais won de derde match met 2-1 tegen Limburg.

Volgend weekeinde vangt Hermes Rekkenshop Oostende de competitie aan met een trip naar Antwerpen.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier