Hermes Oostende met 3-1 onderuit bij Dauphines Charleroi

De afwezigen Anja Van Damme en Fien Callens worden duidelijk gemist bij Hermes, want de kustploeg verloor zonder hen al voor de derde keer op rij. In Charleroi werd het 3-1.

Een archiefbeeld met het blok van Yana De Leeuw en Tania Schatow. In de achtergrond herkennen we Anja Van Damme, die de voorbije matchen geblesseerd moest afhaken. (Foto Bart)

Na de nederlaag bij rode lantaarn Zoersel was Oostende, zonder Van Damme en Callens, op zoek naar puntenwinst. De Carolo’s staan tweede en willen de voeling met leider Kieldrecht niet verliezen. Om dit in de verf te zetten gingen ze het best van start en wonnen de openingsset overtuigend met 25-14. Oostende was meteen wakker en zocht meteen de aansluiting, wat lukte met 17-25. De derde set ging het er duidelijk spannender aan toe. Beide ploegen vochten voor wat ze waard waren, maar Charleroi trok bij 25-17 vlot aan het langste eind. Oostende kon in set vier geen vuist meer maken en ging met 25-11 zwaar ten onder.

Door deze nederlaag blijft Oostende op de vijfde plaats. Concurrenten Zoersel en VDK Gent kijken elkaar zondag in de ogen.

(JLO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.