Hermes Oostende loopt nederlaag op bij Farciennes

© Libero Cécile De Wilde nam het op tegen haar zus Laurence, die bij Farciennes speelt. (Foto Bart)
Redactie KW

De leider in de play-downs ging verrassend onderuit met 3-1.

Het was best een bewogen week bij Hermes Oostende, waarbij contractbesprekingen en transfers vaak gespreksonderwerp nummer één waren. Hermes leidde in de play-downs, als vijfde uit de reguliere competitie, met acht punten. Oxyjeunes Farciennes, dat met drie punten slechts twee teams achter zich hield, kon de punten goed gebruiken.

Toch startte de kustploeg het best op verplaatsing bij Farciennes. De supporters waren thuisgebleven, de verplaatsing bedroeg dan ook zo’n 175 kilometer, maar konden zich in de eerste set verwarmen aan de ingerichte livestream. Anja Van Damme en co kwamen vlot tot scoren en pakten verdiend de eerste setwinst.

Te veel missers

Vanaf set twee was er een ander Oostende te zien. Het spel werd gekenmerkt door te veel missers, waardoor Farciennes de bordjes eenvoudig op gelijke hoogte kon plaatsen. Toen ook set drie met 25-21 naar de thuisploeg ging, was het puntenverlies voor Hermes een feit. De kustploeg bleef op zoek naar oplossing, maar bleek geen beroep te kunnen doen op haar beste vormpeil. Oxyjeunes Farciennes pakte ook set vier en doet een goede zaak in de strijd voor het behoud.

Hermes moet vol aan de bak als het via winst in de play-downs nog een Europees ticket wil bemachtigen. Dat kan overigens alleen als de landskampioen straks in de Champions League uitkomt. Zondag komt Amigos Zoersel, zesde in de reguliere competitie, op bezoek in Oostende. (AD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.