Hermes Oostende lijdt tegen Zoersel eerste thuisnederlaag in competitie

Birthe Wittock en Julie De Beule verdedigen aan het net op de poging van Stephanie Van Bree. © VDB

Het derde geklasseerde Zoersel is het eerste team dat Hermes Oostende in eigen huis kon verslaan. Het won zaterdag met 1-3.

De setstanden waren 16-25, 21-25, 25-18 en 18-25. Door deze nederlaag zakt Oostende naar de zesde plaats in de klassering. Indien VC oudegem zijn inhaalwedstrijd tegen Michelbeke wint, springt het alsnog over de groen-gelen.

De wedstrijd begon rommelig. Zoersel nam weliswaar het voortouw (5-8) en profiteerde van de persoonlijke fouten van de thuisploeg. Via enkele netfouten stond het 9-16. Met Esther Hullegie aan opslag kon er eindelijk gescoord worden (14-20). Dat mocht echter niet baten, want even later stond het 16-25 en was het 0-1 voor de bezoekers.

In de tweede set vond Oostende zijn tweede adem. Scores van Tania Schatow en opnieuw Hullegie zorgden ervoor dat de stand quasi in evenwicht bleef. Bij 16-19 pakte coach Lozie een time-out. Hermes bezondigde zich echter aan receptiefouten en zag ook de tweede set in vlammen opgaan (21-25).

Birthe Wittock had een groot aandeel in de voorsprong die Hermes in het begin van de derde set realiseerde. Via een mooie opslagreeks stond het 8-3. Zoersel vocht terug maar Tania Schatow blokte gevat, 16-13. Opposit Esther Hullegie deed er nog een schepje bovenop zodat Freya het bij 24-18 kon afmaken.

Het mooie liedje duurde echter niet lang. In de vierde set startte de thuisploeg met drie receptiefouten. Zoersel duwde door tot 10-15 maar moest duo Schatow-Wittock in het oog houden. Bij 13-20 en 15-22 leek de beslissing gevallen. Een blok op Wittock was de doodsteek voor Oostende dat puntenloos achterbleef.