Hermes Oostende lijdt nederlaag in eerste oefenwedstrijd

Hermes Oostende bereidt het nieuwe volleyseizoen voor.© PR

Ter voorbereiding op de beker van België en de competitie speelt Hermes Rekkenshop Oostende drie oefenmatchen. Zondag leden de groen-gelen een 4-2-nederlaag in Antwerpen, een match met zes sets.

Een knap startend Hermes leidde bijna de hele openingsset maar de bezoeksters gaven de winst toch uit handen door kleine voetfouten en een paar receptiefouten: 27-25. Te veel fouten bij de opslagen en te stereotiepe aanvallen kenmerkten de tweede (25-22) en derde (25-18) set.

De Hermes-aanvalsters scoorden te weinig, zelfs als ze één tegen één uitgespeeld werden. Zo leidde Antwerp met 3-0. In set vier acteerde Hermes beter op aanvallend vlak. De Oostendse speelsters maakten minder foutjes in de opslag. Hermes won die deelbeurt met 20-25.

Directe fouten smoorden de schwung van die vorige set in de kiem bij set vijf: 25-22. Door een verhoogde opslagdruk nam Hermes in de zesde en laatste set (8-15) vlot afstand van Antwerpen.

Kwartfinales beker

Op tweede kerstdag volgt er een vriendschappelijke wedstrijd in Michelbeke. Zondag 3 januari speelt Hermes dan voor het eerst thuis, tegen Michelbeke, eveneens vriendschappelijk.

Zaterdag 9 januari is er een wedstrijd om de kwartfinales van de beker van België in Tchalou. Hermes Oostende speelde dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd. (PR)