Hermes Oostende kwalificeert zich ondanks 3-0 nederlaag met ‘golden set’

© VDB
Redactie KW

De Europese campagne blijft voor Hermes Oostende voortduren. In het Servische Obrenovac had het na een 3-0 nederlaag de golden set nodig om zich te kwalificeren voor de kwartfinales. Daar treft het het Turkse Bursa met Yellow Tiger Charlotte Leys.

Zonder Bajde en Moijson was het zeker geen sinecure om bij de Sevische middenmotor te gaan zegevieren. Het had nochtans aan twee sets genoeg om de kwalificatie hard te maken. De thuisploeg liet er van meet af aan geen gras over groeien. Via het scorend duo Lazic-Bjelic konden ze de nochtans gelijkopgaande eerste set finaal naar zich trekken (25-21). Hermes Kapitein Nina Coolman wakkerde in het begin van de tweede set (5-8) de hoop terug wat aan. De goed roterende thuisploeg reageerde echter gevat en via twee opslmagreeksen van oa Jaksic forceerde het meteen de beslissing (21-14).

Bij 25-16 was een tot dan te mak spelend Oostende eraan voor de moeite. Ook in de derde set moest Hermes zijn meerdere erkennen (25-22). De golden set moest soelaas brenegn en daar was een collectief sterker Oostende wel bij de pinken. De ervaring van Coolman en De Valkeneer hielden Hermes bijna constant voorop 3-5 en 11-13. e net uit blessure gekomen Megan Vanden Berghe speelde daarin verdedigend een belangrijke rol.Bij 13-14 besliste De Valkeneer door de spannende tweede wedstrijdbal mooi in open terrein te smashen. Als cadeau krijgt Hermes het Turkse Bursa van Charlotte Leys op bezoek.

(JLO)

Setstanden: 25-21, 25-16, 25-22

Golden set 13-15

Obrenovac: Asceric 7, Radmilovic 8 , Jaksic 6, Bjelic 8 , Jekovic ,Kompirovic 6 Lazic 26 , Sretovic . Libero: Markovic, Djuric

HERMES Oostende: Lafeber 6, De Winne 1, Coolman 20, Van Acker 7 , De Valkeneer 16 , Crispyn,Huybens, Daniels 7, Libero: Vanden Berghe, Roels

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier