Hermes Oostende knokt zich naar een vijfde plaats

Hermes Oostende - Interfreight Antwerp: een juichend Hermes© VDB
Hermes Oostende - Interfreight Antwerp: een juichend Hermes© VDB
Redactie KW

In een duel tussen twee subtoppers met Europese ambities, trok Hermes Rekkenshop Oostende het laken naar zich toe tegen Antwerp. De groen-gelen wonnen met 3-1 en delen nu met Charleroi de vijfde plaats.

“Hermes behaalde drie gouden punten binnen tegen het zevende geklasseerde Antwerp dat net als Oostende Europese ambities heeft”, begint persverantwoordelijke Filip Rossel het verhaal van de wedstrijd. “Nochtans zag het er aanvankelijk niet goed uit voor de kustploeg. Na 7-7 in set één maakte Hermes teveel storende opslag- en receptiefouten. Jitse Verbinnen, vorig seizoen nog bij Hermes, serveerde naar 7-10 en Clara Wellens naar 8-14.”

Thriller

“Deze kloof konden de groengeeltjes niet meer dichten: 10-18; 15-22 en 19-25. Bij 7-4 in de tweede set verscheen de bezoekende kapitein Lize Timmermans aan de opslaglijn”, gaat Filip Rossel verder. “In geen tijd zorgde een 0-9 sprint voor een 7-13 voorsprong voor de Antwerpenaren met een uitblinkersrol voor Sarah Cools, die met 22 punten topscoorster was. De score evolueerde naar 11-15 en 16-18.”

“Het seteinde werd een thriller: bij 20-20 kon Hermes de kloof volledig dichten. Van 23-22 ging het naar 23-24. Antwerp stond heel dicht bij een 0-2-voorsprong, maar kon ook de tweede setbal bij 24-25 niet verzilveren. Hermes had aan één setbal genoeg bij 26-25 om deze heel belangrijke set toch nog te veroveren: 27-25. Het stond 1-1 in plaats van 0-2 en we kregen opnieuw een match”, zegt Filip Rossel.

Merle

“In set drie kon Oostende onder impuls van alweer hoofdaanvalster Merle Baasdam 6-7 ombuigen in 10-7. Ook verhoogde Merle de opslagdruk bij de kustploeg. Hermes liep via 18-14 verder uit naar 22-16. Sarah Cools sleepte haar team nog naar 23-21, maar daarmee was de kous af: 25-21. Bij 24-21 kreeg de bezoekende coach Cristina Moga nog een rode kaart voor fel protest tegen de refs wat meteen het einde van die set betekende.

“Het licht ging volledig uit bij Antwerp en Hermes kon met kapitein Yana De Leeuw in één ruk serveren naar 7-0 in de vierde set. Hermes kon de kloof verder uitdiepen en het werd zelfs even éénrichtingsvolleybal dankzij knap aanvalswerk van Loladina Zwaanswijk (17 punten), Basia Zakoscielna (12 punten) en alweer Merle Baasdam: 12-4; 15-6; 21-8 en 25-11.”

Naar Charleroi

Hermes prijkt nu opnieuw op een gedeelde vijfde plaats samen met Charleroi. Woensdag 7 april om 20 uur is er al de laatste thuismatch van dit superkorte seizoen tegen het voorlaatste geklasseerde Saturnus Michelbeke. “Zaterdag 10 april volgt dan de verplaatsing naar Charleroi met de vijfde plaats én een Europees ticket als inzet. Die match is meteen het eindpunt van deze vreemde coronacompetitie achter gesloten deuren”, besluit: Filip Rossel. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.