Hermes Oostende kent zijn playoff-kalender

© VDB
Redactie KW

Hermes Oostende, dat de reguliere competitie als fiere leider beëindigt, begint de playoffs tegen hetzelfde team waartegen het de reguliere competitie zegevierend afsloot, Datovoc Tongeren.

Hermes Oostende won 20 van zijn 22 wedstrijden en telt zes punten meer dan titelverdediger Asterix Beveren. Gent en Tongeren hebben op de derde en vierde plaats een achterstand van vijftien punten. In deze playoffs van het vrouwenvolley verdwijnt er meer van die voorsprong dan in het voetbal. Hermes heeft nog twee punten voorsprong op Asterix, vier op Gent en zes op Tongeren.

De vier deelnemers aan de playoffs spelen allen tegen mekaar thuis en uit. Er zijn dus zes speeldagen. Hermes Oostende vat de playoffs zaterdag 16 maart thuis om 20.30 uur aan tegen Tongeren, de tegenstander van het voorbije weekeinde. De vijf andere matchen van de groen-gelen: Asterix-Hermes (woensdag 19 maart, 20 uur), Hermes-Gent (zaterdag 23 maart, 20.30 uur), Gent-Hermes (zondag 31 maart, 15 uur), Hermes-Asterix (woensdag 3 april, 20.30 uur) en Tongeren-Hermes (zaterdag 6 april, 20.30 uur). De twee toppers tegen Asterix Beveren vallen dus op een woensdag.

De nummers één en twee van deze playoffs strijden in een nieuwe playoff-reeks volgens de formule “best of five” tegen mekaar om de landstitel.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier