Hermes Oostende kan de klus na een sterke eerste set niet afmaken in bekerduel

Daniëlle Nouwen, Lien Moijson, Marie-Pierre Bakima, Nina Coolman, Sofie Van Acker, Zita Huybens, Lara Nagels, Annelien Alons, Jolien Wittock, Birthe Wittock, coach Sven Govers, trainer Meino Rozendal © (FRO)
Redactie KW

Hermes Oostende is er in de heenwedstrijd van de halve finales van de Beker van België niet in geslaagd een gunstige uitgangspositie te verwerven voor de terugwedstrijd

Hermes begon sterk in de eerste set. Vooral dankzij de goede opslagen van Nina Coolman kon de thuisploeg uitlopen tot 7-2. De bezoekers konden de kloof niet dichten en kwamen ook 13-5 achter, met Jolien Wittock aan de opslag bij Hermes. Ook Marie-Pierre Bakima liet zich gelden en Hermes liep uit tot 17-8. Bij 19-12 ging Gent in de fout en er werd ook minder goed geblokt zodat de thuisploeg, vooral met smashes van Coolman, de eerste set verdiend binnenhaalde met 25-16.

Gent serveerde beter in de tweede set en liep uit tot 2-11, met Lise De Valkeneer (Poperinge) en Laure Flament (Wevelgem) als uitblinkers. De bezoekers hadden de match overgenomen, met meer power en vooral een betere receptie. De tweede set eindigde op 15-25. Tot 15-15 bleef de strijd gelijk opgaand in set drie. Ook in de slotfase was de receptie en het afblokken van Gent efficiënter, derde set 19-25. .

In de vierde set bleef het ook spannend tot 15-15. Hermes maakte te veel fouten en de smashes van Lise De Valkeneeer en Paulien Neyt (ex-Hermes) gaven de doorslag. Gent won verdiend met 20-25, wat de einduitslag op 1-3 bracht. Binnen 14 dagen volgt in Gent de terugwedstrijd. Hermes weet waar het beter moet.

De ontgoocheling was groot bij Hermes-voorzitter Philippe Develter : “Gent toonde meer durf en power én was vooral beter in de receptie. Onze eerste set was super goed, het beste wat we tot nu toe gebracht hebben. Vanaf set twee liep het iets minder vlot. We kwamen te kort op alle gebied. Er volgt nog een terugwedstrijd, maar dan zullen we beter voor de dag moeten komen bij de receptie.”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier