Hermes Oostende haalt stevig uit op de eigen openclubdag

De grote Hermes-familie zondag samen op één beeld. © P.R.
Redactie KW

In volle voorbereiding op de nieuwe competitie speelde Hermes Oostende twee dagen op rij in de eigen sportarena mister V: zaterdag eerst een tornooi met ’s lands beste clubs en zondag, op de eigen openclubdag, een duel van vijf sets tegen een Nederlandse subtopper.

In haar eigen tornooi boekte Hermes Rekkenshop Oostende een derde plaats. In de halve finale kon een matig Hermes Oostende geen vuist maken tegen Ladies Volley Limburg. De thuisploeg haalde een onvoldoende in receptie en aanval en verloor dan ook met 1-2.

Paulien Neyt

Alleen Paulien Neyt volleyde behoorlijk. Ze kreeg dan ook een basisplaats in de wedstrijd om de derde plaats tegen Charleroi. Er was in dat duel meer receptionele stabiliteit bij Hermes.

Ook lag de opslagdruk iets hoger. Merle Baasdam verzorgde goede invalbeurten. In de tweede set incasseerde Hermes wel acht kill-blocks. Hermes, dat Charlotte Leys (knie) en Coline Vincart (adductoren) miste, won met 2-1 tegen Charleroi. Limburg zegevierde in de finale met 2-1 tegen Asterix Beveren.

Openclubdag

Zondag verzamelden de 135 Hermes-speelsters al voor het middaguur in de sportarena mister V. Ze kenden een heel aangenaam programma waarbij het Hermes-team uit de liga voor veel volley-entertainment zorgde. Ze leerden de jongere speelsters de knepen van het vak.

Ook was er een uitgebreide fotosessie en een voorstelling van alle Hermes-teams, van groot tot klein. Op haar eigen openclubdag speelde Hermes Rekkenshop Oostende zondagnamiddag een wedstrijd naar vijf sets tegen de Nederlandse eersteklasser Fast Flynth, een ploeg die vorig seizoen vijfde werd bij onze noorderburen.

Vier van de vijf sets kenden een heel spannend verloop. Alleen in de vijfde set was Hermes oppermachtig. In elk geval won Hermes onder regie van Amber Gesquiere toch alles: 5-0.

De setstanden: 25-23, 25-22, 25-21, 25-23 en 25-15. Ja, Hermes Oostende, de Belgische nummer vijf, won vijf op vijf sets tegen Fast Flynth, de Nederlandse nummer vijf! (P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier